Der er en stigende interesse for konkurrencer med hunde. Der er ofte mange præmier at opnå, og der kan være ekstra gevinster i form af gaver og produkter fra firmaer, der designer og udvikler hundeudstyr. Ligesom der også findes rekorder for verdens største hunde, er det samme tilfældet for de mindste.

Det er ofte hunderacen, der har indflydelse på, hvorvidt et kæledyr har potentiale til at blive enten ekstra stor eller særlig lille.

Herunder kan du læse mere om den hund, som regnes for at være den mindste hund i verden.

Lær ”Miracle Milly” at kende

Titlen som den mindste hund i verden tilhører et kæledyr af racen Chihuahua. Chihuahuaer er fra naturens side små hunde, og racen er også kendt for at være den mindste. ”Miracle Milly” har ikke fået sit navn uden en god grund. Det er lidt af et mirakel, at den lille hund lever. Milly stoppede med at vokse, da hun var 3 måneder gammel. Som 2årig vejede hun 170 g. og målte 6,6 cm. i længden.

Det er helt bevidst, at ejeren gav den lille hund sit dobbeltnavn. Det var for at gøre opmærksom på, at der er brug for ekstra, specialiseret hjælp til at redde og hjælpe hunde, som har genetiske mutationer.

Madet med pipette hele livet

Miracle Milly har aldrig været i stand til at indtage mad på egen hånd. Den har fået hjælp til at få den næring i sig, som har været livsnødvendig for hende. Hun er igennem hele sit liv blevet madet af sin ejer ved brug af en pipette.

Konkurrencer har langt fra kun til formål at skabe underholdning og viden om hunde, der skiller sig ud fra mængderne. Konkurrencer er med til at sætte fokus på hundenes generelle trivsel og særlige behov, og mange hundeejere bruger konkurrencedeltagelse som et talerør for at forbedre livsvilkårene for de firbenede venner, som har brug for en specialiseret hjælp.