Hvis du er til hundefoder tilbud i den absolut mest økonomiske prisklasse, så er Arkwrights hundefoder det rette valg. Dette foder henvender sig til den målgruppe som ikke vil betale i dyre domme for hundefoder, men som stadig sætter pris på en ordentligt kvalitet.
Arkwrights produceres af Gilbertson & Page, som i mere end 140 år har lavet kvalitetsfoder og leveret mærker til mange forhandlere. Desuden har de i mange år været Kongelig Hofleverandør i England.
Arkwright er et af de absolut mest populære mærker i England, hvor mere end 60.000 hunde dagligt fodres med dette.
- 15 kg. Arkwrights Complete Chicken voksenfoder – 229 kr.
- 15 kg. Arkwrights Complete Extra til den aktive hund – 241 kr.
Gilbertson & Page står også bag blandt andet Dr. John, Heritage og Gilpa hundefoder.
Økonomi på 1. klasse – Arkwrights Complete med Kylling
Med Arkwrights Complete med kylling er der tale hundefoder med økonomi i topklasse. Hundefodret er et fuldkostfoder til alle voksne hunde, og ligger som en bestseller blandt Englands mest solgte økonomifoder.
Arkwrights Complete med kylling kan serveres tørt eller opblødt i vand – alt efter hvad at din hund foretrækker. Se ingredienser og indholdsanalyse på denne side.
Arkwrights hundefoder Extra til aktive hunde
Ekstra energi til aktive hunde med Arkwrights Extra hundefoder
Arkwrights Ekstra til aktive hunde er et fuldkost hundefoder til alle hunderacer. Med dette hundefoder er der virkelig tale om økonomifoder i topklasse.
Foderet til aktive hunde indeholder kød og grøntsager som kilde til protein og fedt, som er noget højere end i Arkwrights Complete hundefoder med kylling, og er derfor særdeles velegnet til den aktive hund der har brug for ekstra energi i dagligdagen.
Extra hundefoder til aktive hunde er også et populært produkt til mindre hunderacer.
Fodrevejledning for Arkwrights hundefoder
Dette er en vejledende mænge Arkwrights hundefoder din hun bør spise over 24 timer eksempelvis over to daglige måltider. Sørg altid for, at frisk drikkevand er let tilgængelige på alle tidspunkter.
Hundens vægt |
Fodermængde pr. døgn |
< 10 kg |
120 – 220 gram |
10 – 25 kg |
220 – 370 gram |
25 – 45 kg |
370 – 700 gram |
45 kg + |
700 gram + |
Vil du vide mere om foderet klik ker.
Sådan skifter du skånsomt til et nyt hundefoder
Vælger man at skifte fra et hundefoder til et andet hundefoder, så er det vigtigt, at man gør dette, imens man stadig har noget foder tilbage af det ”gamle” foder, da man på den måde sikrer, at hundens mave får en blid overgang til det nye foder.
Man skal skifte hundefoder i en periode over ca. 1 uge.
Dag. 1-2: Giv ¾ del af gammelt hundefoder og ¼ af nyt hundefoder
Dag 3-4: Giv ½ gammelt hundefoder og ½ nyt hundefoder
Dag 5-7: Giv ¼ gammelt hundefoder og ¾ nyt hundefoder.
Dag 8: Nu spiser hunden kun det nye hundefoder.
Hvad kan der ske når man skifter hundefoder?
Noget man tit som hundeejer oplever, hvis man skifter hundefoder for hurtigt er, at hunden får dårlig mave, og det kan være meget generende for ejer men især din hund, hvis den har tynd eller hård mave. Sørg derfor at skifte hundefoder henover en periode på minimum 7 dage, afhængigt af hvor meget foder du har tilbage af det “gamle” mærke.
Hvis du har skiftet foder, og din hund har fået dårlig mave
Hvis du har skiftet hundefoder langsomt og din hund efterfølgende prutter meget eller har dårlig mave, så passer det nye hundefoder ikke til din hund, og du vil blive nød til at skifte tilbage til det hundefoder, som hunden har været vant til at bruge. Hvis det ikke er muligt, eksempelvis hvis det gamle mærke er udgået, så må du prøve et nyt foder. Her er det fordelagtigt at have din hunds dyrelæge med på råd.
Hvornår skal man egentligt skifte hundefoder?
- Du skal skifte hundefoder, hvis du synes, at hunden ikke trives på hundefoderet.
- Når hunden skifter alder fra hvalp til voksen og fra voksen til senior.
- Hvis du oplever mavegener, hud eller pelsproblemer
Kan man godt skifte hundefoder?
Ja, det kan du godt, men husk at skifte langsomt fra gammelt hundefoder til nyt hundefoder, da det mindsker risikoen for at hunden får gener ved skiftet. Når du vælger at skifte hundefoder så overvej grundigt, hvorfor du skifter, da det ikke altid er godt for hunden/dig at skifte hundefoder mærke. Gener ved at skifte fodermærke kan være at:
- At hunden bliver kræsen, da den oplever, at der kommer nyt foder igen og igen
- At hunden får hård/tynd mave
- Sjældent forekommende: At hunden får pels – hud problemer, hvis den ikke kan tåle hundefoderet
Overvejelser man skal gøre sig ved skift af hundefoder
- Skifter du pga. prisen? Er det nye foder af lige så god/bedre kvalitet?
- Skifter du pga. problemer (hud, led, mave, pels, allergi)?
- Skifter du fordi hunden ikke vil spise?
- Skifter du pga. mode?
Prisen vs. kvalitet – sådan læser du hundefoderets indholdsfortegnelser
Der findes i dag mange priser på hundefoder, og det dyre ikke altid er bedre. Det vigtigste at holde sig for øje, når du skifter hundefodermærke, er, at kigge på kødindholdet: Det skal være oplyst i tørret % (ikke frisk, da det svinder med 80%), kødet bør ikke hedde ”kød og benmel eller animalske biprodukter”. Hvis kødet oplyses som animalske biprodukter, så er det de dårligste proteiner, som bruges fx fjer, fødder, sener og alle resterne, som man ikke kan bruge til andet. Derudover opgives det ikke fra hvilket dyr kødet kommer fra. Er det svin, okse, fjerkræ, fisk, lam, eller noget helt andet. Og produktet kan også være forskelligt fra gang til gang. Hvis et hundefoder koster 3-15kr kiloet, så kan der ikke være meget kød i det færdige produkt. Arkwrights hundefoder.
Klik her og find det bedste foder til din hund, som dens bedste ven er nærmest forpligtiget til det.