Hvis man har en præference for engelsk kvalitetshundefoder, så er Heritage hundefoder et rigtig godt valg faktisk. Hundefoderet er af Super Premium kvalitet og er baseret på sunde, velsmagende råvarer, hvis produkter løbende er gjort bedre i 140 år hos Gilbertson & Page Ltd.

Hundefoderet er tilsat Omega 6 og 3 fedtsyre, hvilket giver din hund en særdeles sund og blank pels. Hovedingrediensen i serien er naturligt konserveret kylling, fisk og lam, samt ekstrakt af Grønlæbet Musling fra New Zealand, hvilket er en naturlig kilde til den sunde glocusamin og chondroitin, som giver sundere led og dermed øget livskvalitet til din hund.

Heritage Sensitive

Heritage hundefoder fuldkost hundefoder med masser af naturlig konserveret lam af høj kvalitet. Heritage Sensitive er egent til alle voksne hunde, og specielt godt til hunde med sart mave. Foderet indeholder uden hvede og hvedegluten, men er tilsat fuldkornsris og andre nærende ingredienser.

Heritage Adult

Fuldkost til alle voksne hunde. Heritage Adult hundefoder er et Super Premium produkt med kylling som hovedingrediens. Indeholder ekstrakt af den Grønlæbet musling fra New Zealand, der medvirker til sunde og smidige led.

Er man i tvivl om hvilken dosering din hund skal have, så følg fodrevejledningen for Heritage hundefoder.

Fandt du ikke hvad du søgte her, så tag et kig på vores andre mærker HER

Heritage hundefoder til meget lav pris!

Sådan skifter du skånsomt til et nyt hundefoder

Vælger man at skifte fra et hundefoder til et andet hundefoder, så er det vigtigt, at man gør dette, imens man stadig har noget foder tilbage af det ”gamle” foder, da man på den måde sikrer, at hundens mave får en blid overgang til det nye foder.

Man skal skifte hundefoder i en periode over ca. 1 uge.
Dag. 1-2: Giv ¾ del af gammelt hundefoder og ¼ af nyt hundefoder
Dag 3-4: Giv ½ gammelt hundefoder og ½ nyt hundefoder
Dag 5-7: Giv ¼ gammelt hundefoder og ¾ nyt hundefoder.
Dag 8: Nu spiser hunden kun det nye hundefoder.

Hvad kan der ske når man skifter hundefoder?

Noget man ofte som hundeejer oplever, hvis man skifter hundefoder for hurtigt er, at hunden får dårlig mave, og det kan være meget generende for ejer men især din hund, hvis den har tynd eller hård mave. Sørg derfor at skifte hundefoder henover en periode på minimum 7 dage, afhængigt af hvor meget foder man har tilbage af det “gamle” mærke.

Hvis man har skiftet foder, og din hund har dårlig mave

Hvis man har skiftet hundefoder langsomt og din hund efterfølgende prutter meget eller har dårlig mave, så passer det nye hundefoder ikke til din hund, og du vil blive nød til at skifte tilbage til det hundefoder, som hunden har været vant til at bruge. Hvis det ikke er muligt, eksempelvis hvis det gamle mærke er udgået, så må man prøve et nyt foder. Her er det fordelagtigt at have din hunds dyrelæge med på råd.

Hvornår skal man skifte hundefoder?

  • Man skal skifte hundefoder, hvis man synes, at hunden ikke trives på hundefoderet.
  • Når hunden skifter alder fra hvalp til voksen og fra voksen til senior.
  • Hvis du oplever mavegener, hud eller pelsproblemer

Kan man skifte hundefoder?

Ja, det kan man godt, men husk at skifte langsomt fra gammelt hundefoder til nyt hundefoder, da det mindsker risikoen for at hunden får gener ved skiftet. Når man vælger at skifte hundefoder så overvej grundigt, hvorfor man skifter, da det ikke altid er godt for hunden/dig at skifte hundefoder mærke. Gener ved at skifte fodermærke kan være at:

  • At hunden bliver kræsen, da den oplever, at der kommer nyt foder igen og igen
  • At hunden får hård/tynd mave
  • Sjældent forekommende: At hunden får pels/hud problemer, hvis den ikke kan tåle hundefoderet

Overvejelser ved skift af hundefoder

  • Skifter du pga. prisen? Er det nye foder af lige så god/bedre kvalitet?
  • Skifter du pga. problemer (hud, led, mave, pels, allergi)?
  • Skifter du fordi hunden ikke vil spise?
  • Skifter du pga. mode?

Prisen vs kvalitet – sådan læser man hundefoderets indholdsfortegnelse
Der findes i dag mange priser på hundefoder, og det dyre ikke altid er bedre. Det vigtigste at holde sig for øje, når man skifter hundefodermærke, er, at kigge på indholdet af kød: Det skal være oplyst i tørret % (ikke frisk, da det svinder med 80%), kødet bør ikke hedde ”kød og benmel eller animalske biprodukter”. Hvis kødet oplyses som animalske biprodukter, så er det de dårligste proteiner, som bruges fx fjer, fødder, sener og alle resterne, som man ikke kan bruge til andet. Derudover opgives det ikke fra hvilket dyr kødet kommer fra. Er det svin, okse, fjerkræ, fisk, lam, eller noget helt andet. Og produktet kan også være forskelligt fra gang til gang. Hvis et hundefoder koster 3-15kr kiloet, så kan der ikke være meget kød i det færdige produkt.

Var det ikke lige hvad du søgte her, så tag et kig på vores andre anbefalede mærker HER