Dr John hundefoder

Dr John hundefoder henvender sig primært til voksne hunde og ligger i et prisleje som er meget konkurrencedygtigt i forhold til mange andre mærker.

Det produceres af Gilbertson & Page, som i øvrigt også står bag mærker som Gilpa hundefoder, Heritage og Arkwrights.

Gilbertson & Page har produceret hundefoder i mere end 140 år og har altså skabt et økonomifoder i høj kvalitet.

Hvedefri og glutenfri hundefoder

Dr. John hundefoder Hypoallergenic henvender sig til hunde som har brug for foder hvor der ikke er brugt hvede og gluten. Foderet kan bruges til alle racer og størrelser som er allergiske. Det kan selvfølgelig også anvendes til folk som bare ønsker et alternativ til de ofte meget dyrere, allergivenlige produkter.

Dr. John hundefoder Titanium egner sig primært til hunde som har led problemer, og får via. ekstrakt fra den Grønlæbet musling en kilde til glucosamin.

Mærket importeres i Danmark af Gilpa.dk og har 4 varianter i sortimentet. Se oversigten HER.

 

Dr. John Hypoallergenic lam og ris

Dr. John Allergivenlig hundefoder med lam og ris er et godt foder til hunde med hvedeallergi eller hunde med følsom mave. Dette foder er hvedefri, rig på lam og ingredienser der bidrager til at øge hundens generelle tilstand. Dr. John hundefoder Hypoallergenic lam og ris indeholder: Protein 21% – Fedt 11%. Se ingredienser HER. Foderet er velegnet den aktive hund.

Dr. John Hypoallergenic kylling

Dr. John Hypoallergenic Kylling er et fuldkost hundefoder som er produceret uden hvede, som er velegnet til hunde som viser tegn til at være overfølsom eller hunde med følsom mave. Dr. John allergivenlig hundefoder er hvedefri, rig på kylling og med essentielle olier der fremmer hundens generelle tilstand og giver ekstra energi til den aktive hund. Dr. John hundefoder Hypoallergenic indeholder: Protein 21% – Fedt 10%. Se ingredienser HER.

Dr. John Hypoallergenic Titanium voksenfoder

Dr. John Titanium er rig på kylling og ris, tilsat Grønlæbet muslinge ekstrakt som en naturlig kilde til Glocusamin, der sammen med ayurvediske urter giver øget mobilitet og sunde led. Dr. John Titanium er et hundefoder der fremmer hundens generelle tilstand og giver ekstra energi til aktive hunde. Dr. John hundefoder TITANIUM indeholder: Protein 25% – Fedt 15%. Se ingredienser HER.

Dr. John Hypoallergenic Gold

Dr. John Gold er hundefoder til din hund, som er rig på kylling og med essentielle olier der fremmer hundens generelle tilstand og ekstra energi. Dr. John hundefoder GOLD indeholder: Protein 20% – Fedt 9%. Se ingredienser HER.

Sådan skifter du skånsomt til et nyt hundefoder

Vælger du at skifte fra et hundefoder til et andet hundefoder, så er det vigtigt, at du gør dette, imens du stadig har noget foder tilbage af det ”gamle” foder. På den måde sikrer, at hundens mave får en blid overgang til det nye foder.

Du skal skifte hundefoder i en periode over ca. 1 uge.
Dag. 1-2: Giv ¾ del af gammelt hundefoder og ¼ af nyt hundefoder
Dag 3-4: Giv ½ gammelt hundefoder og ½ nyt hundefoder
Dag 5-7: Giv ¼ gammelt hundefoder og ¾ nyt hundefoder.
Dag 8: Nu spiser hunden kun det nye hundefoder.

Hvad kan der ske når man skifter hundefoder?

Noget man ofte som hundeejer oplever, hvis man skifter hundefoder for hurtigt er, at hunden får dårlig mave. Det kan være meget generende for ejer men især din hund, hvis den har tynd eller hård mave. Sørg derfor at skifte hundefoder henover en periode på minimum 7 dage, afhængigt af hvor meget foder du har tilbage af det “gamle” mærke.

Hvis du har skiftet foder, og din hund har dårlig mave

Hvis du har skiftet hundefoder langsomt og din hund efterfølgende prutter meget eller har dårlig mave, så passer det nye hundefoder ikke til din hund. Du vil blive nød til at skifte tilbage til det hundefoder, som hunden har været vant til at bruge. Hvis det ikke er muligt, eksempelvis hvis det gamle mærke er udgået, så må du prøve et nyt foder. Her er det fordelagtigt at have din hunds dyrelæge med på råd.

Hvornår skal man skifte hundefoder?

  • Du skal skifte foder, hvis du synes, at hunden ikke trives på hundefoderet.
  • Når hunden skifter alder fra hvalp til voksen og fra voksen til senior.
  • Hvis du oplever mave gener, hud eller pelsproblemer

Kan man skifte hundefoder?

Ja, det kan du godt, men husk at skifte langsomt fra gammelt hundefoder til nyt hundefoder, da det mindsker risikoen for at hunden får gener ved skiftet. Når du vælger at skifte hundefoder så overvej grundigt, hvorfor du skifter, da det ikke altid er godt for hunden/dig at skifte hundefoder mærke. Gener der kan forekomme ved at skifte fodermærke:

  • At hunden bliver kræsen, da den oplever, at der kommer nyt foder igen og igen.
  • At hunden får hård eller tynd mave
  • Sjældent forekommende: At hunden får pels – hud problemer, hvis den ikke kan tåle hundefoderet

Overvejelser når du skifter hundefoder

  • Skifter du på grund af prisen? Er det nye foder af lige så god/bedre kvalitet?
  • Skifter du på grund af problemer (hud, led, mave, pels, allergi)?
  • Skifter du fordi hunden ikke vil spise?
  • Skifter du på grund af trend / mode?

Prisen kontra kvalitet – At læse hundefoderets indholdsfortegnelse

Der findes i dag mange priser på hundefoder, og det dyre ikke altid er bedre. Det vigtigste at holde sig for øje, når du skifter hundefodermærke, er, at kigge på kød indholdet: Det skal være oplyst i tørret % (ikke frisk, da det svinder med 80%), kødet bør ikke hedde ”kød og benmel eller animalske biprodukter”. Hvis kødet oplyses som animalske biprodukter, så er det faktisk de dårligste proteiner, som bruges fx fjer, fødder, sener og alle resterne, som man ikke kan bruge til andet. Derudover opgives det ikke fra hvilket dyr kødet kommer fra. Er det svin, okse, fjerkræ, fisk, lam, eller noget helt andet. Produktet kan også være forskelligt fra gang til gang. Hvis et hundefoder koster 3-15kr kiloet, så kan der ikke være meget kød i det færdige produkt.

Problemer med led: har din hund fået ledproblemer eller ønsker du at forebygge, så brug et foder specielt til hunde med ledproblemer.

Hud eller pelsproblemer: tjek altid at pels/hud-problemerne ikke skyldes fx lopper eller at hunden har en sygdom. Spørg derfor dyrelægen først, hvis du oplever at din hund klør sig meget. Det kan være godt at skifte til et hundefoder som er målrettet specifikt det problem som du oplever. Der findes mange fodermærker og flere af dem har foder som er måleretter mod hud- og pelsproblemer.

Måske allergi? :

I så fald du har mistanke om allergi, så kan et foderskifte i nogle tilfælde være den rigtige løsning. Det kan dog være svært at finde ud af hvad hunden er allergisk over for. Er det noget i foderet, naturen eller hjemmet?
Hvis man mistænker foderet, så kan man prøve et kornfrit foder, som eksempelvis Dr. John AllergivenligMan bør afprøve foderet i ca. 28 dage, hvor man IKKE giver godbidder, imens man tester, da det også kan være godbidderne, som hunden ikke kan tåle. Vi anbefaler man skriver dagbog over, hvad man afprøver og hvad der sker. På den måde har du også noget på skrift, hvis du senere går til en dyrlæge. Gem indholdsfortegnelsen på foderet (klip den ud).

Hunden vil ikke spise foder:

At hunden ikke vil spise kan skyldes mange andre ting end at den ikke kan lide hundefoderet. Hunden kan have nogle adfærdsproblemer som gør at den ikke vil spise, den kan være angst eller den kan måske have et for stort ansvar i hjemmet. Det, du selv kan gøre, er, at give hunden nogle faste regler omkring fodring, dette reagere de fleste hunde meget positivt på.

Således kan du gøre:

Giv hunden mad 2 gange om dagen på faste tidspunkter. Tag posen med hundemad og fylder hundens skål op. Du spiser selv en kiks/vindrue eller andet inden du sætter foderet ned til hunden. Du må IKKE kalde på hunden og fortælle at der er mad, men du kan rasle lidt med foderposen. Tæl til 10, og hvis hunden IKKE kommer og spise så fjernes hundefoderet igen.

Kommer hunden og spiser, så fjernes skålen så snart den går fra foderet. Og du må ikke sætte det ned igen, selvom den kigger på dig. Husk hunden ikke må få godbidder i perioden, hvor du træner spisning, da dette for nogle hunde er nok til at de er mætte. Dette gør du hver dag morgen og aften på faste tidspunkter, og du vil opleve at din hund begynder at spise igen. Hunden kan overleve i mange dage uden mad, hvis bare de drikker vand. Spiser din hund ikke efter 3 dage, bør du kontakte dyrelægen, da hunden kan være syg eller have ondt ved spisning.

Sygdom:

Hvis du har mistanke om at hunden er syg og det er derfor den ikke spiser, så skal du gå til dyrlægen.

Kræsen:

Hvis hunden er kræsen, så kan du enten vælge at indstille dig på at skifte foder tit og se det som noget hyggeligt, eller du kan vælge at bestemme dig for et eneste fodermærke og -produkt. Mange foderskift kan give kræsne hunde, da de forventer at der kommer noget nyt/andet, hvis de ikke spiser.

Sundhed:

Ser din hund frisk ud, leger den, drikker vand, og er normalvægtig, så bør du ikke være bekymret, selvom den ikke spiser et døgn indimellem.

Skifte foder pga. mode eller trend

Mode og reklamepåvirkede skift er ikke en god årsag til at skifte foder, da der hele tiden kommer nyt foder. Det vigtigste er, at man kigger på sin hund og vurderer at hunden er tilfreds/glad/sund.

Fandt du ikke lige hvad du søgte her, så tag et kig på vores andre anbefalede mærker HER

Fandt du ikke hvad du søgte her, så tag et kig på vores andre mærker HER