Hundefoder 2019

hundemad

Når I får et nyt firbenet medlem af familien, så er det som om en helt ny verden åbner sig – lidt på samme måde som når der kommer en baby. Pludselig skal I tage stilling til, hvad der er bedst for hunden og det, der indeholder det, den har brug for.

Herunder finder du en grundig og omfattende gennemgang og anmeldelse af de mest populære valg helt fra hvalpefoder til det foder, der indeholder alt det, den ældre hund har brug for. For ligesom i mennesker sker der også en udvikling i hunden, er gør, at dens krop har behov for foder, med forskellig sammensætning gennem livet. Det har producenterne af hundemad heldigvis rigtig godt styr på og derfor findes der også et stort og varieret udvalg af foder til hunde i alle aldre.

Vil du gerne vide mere om de forskellige mærker og sammensætninger, så finder du en lang række herunder og til sidst kan du læse om de bedste valg i tre kategorier, nemlig; bedst vurderet, det økonomiske valg og luksusvalget.

Gennemgangen skal gerne give dig et rigtig godt overblik over de forskellige typer af mad, så du lettere kan vælge det, der passer bedst til vovsen hos jer.

Læs med og blive forhåbentlig klogere på, hvilken form for foder der passer bedst til jeres hundeven.

Vurdering af 10 kg Gilpa Slimline – slankefoder

Har du en af de hunde, der som op mod 30% af alle danske hunde døjer med overvægt, så er her et foder,  der kan være med til at holde den slanke linje. Det er et foder, der indeholder alle de gode og sunde ting, men kun 5% olie og fedt, så din hund faktisk taber sig, ved at spise det.

Det er en sammensætning, der sørger for, at din hund taber sig på en sund og ernæringsmæssig forsvarlig måde. Derfor er det heller ikke et hurtigt og bemærkelsesværdigt vægttab du kommer til at opleve, men derimod et støt og roligt tab, der gør at din hund forbliver glad og sund under hele forløbet.

Vurdering af 15 kg Dr. John Hypoallergenic Lam & Ris – allergivenlig

En rigtig god og lækker variant i den mellemste prisklasse. Smagen af ris og lam er velegnet som variation sammen med den mere klassiske smag af kylling.

Blandingen er lavet til hunde, der har en sart mave eller måske endda lider af allergi. Der findes derfor ingen spor af hvede i foderet, hvilket er med til at gøre det lettere fordøjeligt for hundemaven og samtidig give plads til en række andre sunde og velsmagende ingredienser. Maden giver din hund et sundt og allergivenligt måltid og sørger for, at der altid er energi og overskud til leg og hygge uden at selv den mest sarte mave gør knuder.

Vurdering af 15 kg Dr. John Titanium – voksenfoder

Lækkert tørfoder, der er tilsat lidt ekstra for at give din hund mere energi og samtidig hjælpe med at passe på leddene. Det er en god blanding, der skiller sig ud på baggrund af sin pris, der ligger en del under dem der ellers har samme virkeområde.

Det er en blanding, der indeholder naturligt glucosamin fra ekstrakt af grønlæbetmusling. Netop detter er et kendt middel mod gigt og ømme, hævede led og derfor er foderblandingen også et oplagt valg til meget aktive hunde, fordi den er med til at holde leddene sunde og mobile.

En klassisk smag af ris og kylling, som altid er et hit hos langt de fleste hunde.

Vurdering af 15 kg Dr. John Gold – voksenfoder

Hvis du har en hund, der er mere glad for at ligge på sofaen end den er for at gå tur og lege, så er det vigtigt at du vælger et foder, der ikke indeholder for meget fedt, så hundevennen ender med at blive overvægtig og besværet.

I denne blanding er der kun 9% fedt, hvilket gør den til et oplagt valg hvis du har en hund med et lavt aktivitetsniveau. Foderet sørger for, at din hund bliver mæt og får alt det, den har brug for – men kun en lille del fedt, så den kan slappe af med god samvittighed.

Vurdering af 15 kg Dr. John Hypoallergenic kylling – allergivenlig

En helt klassisk foderblanding i den mellemste prisklasse, hvor du også finder de andre produkter fra Dr. John. Denne variant har en lækker smag af kylling og ris, men er fremstillet helt uden hvede, så den passer godt på maven hos hunde, der er følsomme eller viser tegn på allergi. Har du en hund, der døjer med en sart mave og har svært ved at finde noget foder, der ikke giver ondt i maven eller problemer med afføringen, så er her et godt bud til en fornuftig pris.

Brug den sammen med samme produkt med smag af lam, hvis du synes der skal variation til – eller brug den alene, hvis din hund er glad for den.

Vurdering af 15 kg Gilpa Trinkets – aktive hunde

Har du en hund med ekstra krudt bagi, så har den også brug for lidt ekstra energi, så den ikke flader udmattet om efter dagens leg og spring.

Det er også en foderblanding med ’lidt mere’ til din vovse i de perioder, hvor der er brug for ekstra reserver – som i forbindelse med et kuld hvalpe enten i maven eller i den diende alder. Med denne blanding får din hundemor alle de vitaminer og mineraler, der kan være med til at holde både hende og hvalpene sunde hele vejen igennem drægtigheden og diningen. Blandingen er lavet som små stykker, så den også er egnet til mindre hunde.

Sunde olier sørger desuden for en lækker og blød pels på både mor og hvalpe.

Vurdering af 15 kg Gilpa Super Mix – voksenfoder

Her er et foder, der egner sig rigtig godt til hunde, der har så svært ved at sidde stille, at det kan være svært for dem at opretholde en sund vægt eller tage på.

Det er en lækker og velsmagende blanding og din hund vil med sikkerhed nyde enhver bid i fulde drag. Det er et helt naturligt foder, der sørger for at din hund bliver sund dog ikke mindst mæt og fuld af god energi til at holde kroppen kørende på en sund måde.

De sunde fedtstoffer sørger ikke bare for at holde din hund på en god vægt, de sørger også for at smøre leddene og holde kroppen mobil.

15 kg Gilpa Kennel – voksenfoder

Denne variant fra Gilpa er ligesom den ovenstående rig på glucosamin fra skaldyr, der beviseligt har en helende og afhjælpende virkning på betændte led og gigt.

Derfor er det et rigtig godt valg til hunde, der er disponerede for gift og betændelse i leddene fordi foderet kan være med til at forebygge problemer og holde din hund sund og glad i mange år.

Det er en foderblanding, der styrker din hund og sørger for at den kan fortsætte med at være aktiv hele livet igennem. Ud over skaldyrsekstrakt indeholder foderet også rigelige mængder lækker kylling, der både er sundt og giver en dejlig smag til det sprøde foder.

Vurdering af 15 kg Fromm Adult Classic – voksenfoder

Et virkelig lækkert og sundt foderprodukt, der virkelig er gennemtænkt helt ned i mindste detalje. Foderet indeholder både kød og sunde fibre, men ikke nok med det, så får din hund også:

 • olier, der er med til at give en sund pels
 • probiotika, der er godt for immunsystemet
 • naturlig glucosamin, der er godt for leddene

Lækkert og velsmagende  foder med sunde og friske råvarer, der er med til at sikre dig at din hund har det godt og kan holde til at være aktiv hele livet igennem. Ikke nok med kød, så får din hundeven også både brun ris, lakseolie, æg og ost gennem denne blanding.

Vurdering af 15 kg Arkwrights Complete Extra – aktive hunde

Her er et godt foder, der ikke koster for meget, men på samme tid formår at være sundt og nærende for din hund.

Det er et foder, der er lavet til at give din hund ekstra energi i de kolde måneder, hvor der skal mere til at holde varmen. Selve sammensætningen ligger indenfor de ernæringsmæssige anbefalinger for hunde, så du kan med god samvittighed give din firbenede kammerat foderet fra Arkwrights, når der skal fyldes op i reserverne.

Selv om foderet er egnet til hunde af alle størrelser er det ofte folk med små hunde, der ender med at blive mest glad for det og køber igen og igen.

Vurdering af 15 kg Arkwrights Complete Chicken – voksenfoder

En af de mest solgte og elskede foderblandinger i England, hvor op mod 80.000 hunde nyder godt af netop denne variant hver dag. Herhjemme er tørfoderet med kylling og endnu ikke lige så udbredt, men det kommer måske. For selv om der er tale om en blanding i den lave ende af prisskalaen virker det ikke til at der er gået på kompromis med hverken kvaliteten eller fordelingen af ingredienserne i forhold til ernæring hos hunden.

Et absolut økonomisk fornuftigt valg, der sørger for at dine hund er dækket ind, når det kommer til den hel basale nærring samt mineraler og vitaminer.

 

Vurdering af Opti Life Puppy Sensitive All

Lækker og blød foderblanding med laks og ris, der er specielt fremstillet til hvalpemaven, der måske er lidt sensitiv og skal passes lidt ekstra på.

Posen indeholder 12,5 kilo og koster pt. 479,-, så den ligger helt klart i den dyre ende af skalaen, men der er også kælet for både smag og indholdet ud over det sædvanlige.

Du får en foderblanding, der er fremstillet specielt til hundehvalpe med en sart mave og måske madintolerance, der gør, at maden skal være ekstra blød og mild for at afføring og mave fungerer optimalt.

Maden har en god og sund fordeling af protein, fedt og fibre, der gør at maven let kan fordøje og bearbejde den.

Vurdering af Opti Life Adult Skincare

Denne foderblanding fra Opti Life er sammensat til større hunde på over 10 kg, der har brug for lidt ekstra pleje både inden i og i pelsen. Blandingen er lavet specielt til hunde, der har været syge, har træt og mat pels eller bare trænger til at blive forkælet lidt, fordi hud og pels er blevet tørre og irriterede.

Det er en lækker og blød blanding, der har et super godt blandingsforhold mellem de vigtige vitaminer, fedtstoffer og mineraler der skal til for at få din hund helt tilbage på benene efter en omgang sygdom eller ekstra hårdt vejr.

Udover det ovenstående kan du også med fordel bruge denne foderblanding til din hund, hvis den skal på udstilling, for at opnå en skinnende og sund pels.

Vurdering af Opti Life Adult Maxi

Endnu en lækker og velsammensat foderblanding fra Opti Life. Her er der tale om en helt klassisk blanding til store hunde på over 25kg. Det er en skøn og smagfuld blanding med ris og kylling som hovedingredienserne, hvilket er både nærende og sundt for din vovse.

Ud over ris og kylling indeholder blandingen også en række andre sunde og velvalgte fedtstoffer, proteiner og olier, der alle er med til at give din hund et velafbalanceret og lækkert måltid.

Som altid lægger Opti Life meget vægt på, at der skal være en række sunde vitaminer og mineraler i maden foruden andre beviselige sunde ting, der alle er med til at fremme både immunforsvar, pels og generelt velvære hos din hund.

Vurdering af Opti Life Adult Active All

Denne blanding er lavet til hunden, der har brug for en masse ekstra energi og derfor indeholder den også en ret stor mængde protein i form af kylling. Faktisk består hele 42% af blandingen af kylling, så din hund virkelig får nogle gode og sunde proteiner ind.

Det er et rigtig godt valg, hvis du har en hund, der skal komme sig ovenpå en periode med sygdom eller måske bare trænger til at få lidt ekstra på sidebenene samtidig med at reserverne bliver fyldt op, så der kommer mere energi og overskud i hverdagen. Sammen med det gode kød er der ris, olier og en række andre gode og sunde ingredienser, der virkelig giver din hund et sundt og valbalanceret måltid, når der er brug for lidt ekstra.

Vurdering af Naturhund Hvalp

Tørfoder til de helt små hvalpe fra 3 ugers alderen. Den første tid kan blandingen opløses i lunkent vand, så hvalpen langsomt kan vænne sig til den faste føde og maven ikke bliver stoppet eller gør ondt.

Det er en blanding, der er sammen sat for at tilgodese de behov den helt lille hvalp har i den første tid efter den er stoppet med at die og derfor er der også væsentlig mere fedt og energi i denne blanding end en tilsvarende til voksne hunde. Vær også opmærksom på, at de små hundevenner, der er vant til at die hos deres mor som den primære madkilde kun må få ganske små portioner til at starte med og heller spise flere gange i små mængder end store portioner få gange om dagen.

Vurdering af Naturhund Fuldfoder

Fuldfoder til din voksne hund, der indeholder alt det din hund har brug for. Det lækre og knasende tørfoder har en smag af fjerkræ og indeholder godt med både Omega-3 og 6 for din hunds sundhed.

Fordi det er tørfoder er det vigtigt at du husker, at hunden skal have adgang til rigelige mængder friskt vand hele tiden. Både fordi den tørre foder gør den tørstig, men også fordi rigelige mængder vand er med til at hjælpe på fordøjelsen og sørge for, at din hund ikke får hård mave og eventuelt smerter ved afføring.

Vurdering af Naturhund Free Fuldfoder

I denne pose får du – som ved alle lignende produkter fra danske Naturhund – 10 kg tørfoder. Denne blanding er specielt lavet til overvægtige hunde, der har brug for at komme af med et par kilo, men stadig skal være mætte og glade.

Det er et foder, der er sammensat til at hjælpe din hund med alt det den har brug for uden ekstra fedt og energi. Der er tilsat sunde olier, der holder pelsen sund og glansfuld og de sprøde stykker er perfekte til alle hundestørrelser – lille som stor. En lækker og velafbalanceret foderblanding til din hund, der måske trænger til at komme af med et par kilo.

Vurdering af Acana Adult Dog

Her er tale om en foderblanding, der virkelig ligger i den høje ende, når det kommer til kvalitet og sammensætning. Det canadiske mærke er kendt for deres super gode produkter, der har et minimalt indhold af kulhydrater i form af kartoffel og stivelse, men i stedet indeholder korn, bønner og kød i både rå, dehydreret og tørret form for at give den bedst mulige smag og et naturligt indhold af protein.

Det er et tørfoder, der på trods af sin sprødhed stadig formår at holde på en del af saftigheden og smagen fra det rå kød der er blandet i dejen inden den bages. Virkelig kvalitet i både smag og sammensætning til din hund!

 

Vurdering af Essential ESTATE LIVING lam og hjort

Her er et foder, der ikke bare indeholder proteiner og fedt til din hund, men også har et højt og varieret indhold af tørrede frugte og bær, der virkelig er med til at give en sund mave og en jævn og lind afføring.

Det er en super lækker og meget smagfuld blanding, der er baseret på lam og hjort, hvilket giver en anden smagsvariant end den vi ellers kender fra rigtig mange andre varianter, der er baseret på kylling eller fisk.

Vil du gerne forkæle din hund på en sund og lækker måde, så er denne blanding spot on! Det er den perfekte blanding af noget lækkert, smagfuldt og sund for hunde i alle aldre og størrelser.

Vurdering af Kingsmoor Original med kylling

Kingsmoor er til trods for navnet et helt igennem dansk produkt, der både er produceret herhjemme og indeholder danske, gode ingredienser.

Det er ligesom de andre former for foder i denne vurdering et tørfoder, der skal gives sammen med adgang til rigelige mængder vand.

Denne foder er sammensat af skønne danske grønsager og frugter samt rapsolie og fiskeolie, der sammen med kyllingen giver en god og varieret kost til din hund. Selve sammensætningen er lavet med henblik på at hunden skal have præcis det, den har brug for men ikke andet – det skal styrke immunforsvaret og give en sund og blank pels samtidig med at det smager godt.

Vurdering af Orijen Original

En helt vildt lækker blanding, der indeholder 85% kød! Og ikke bare en hvilken som helst slags kød, men råt eller friskt kød, der blandes i dejen som det er. Hele 2/3 af kødet i denne blanding er faktisk råt eller uforarbejdet, når det kommer i og den sidste 1/3 er forsigtigt dehydreret, for at det holder på kraft og smag.

De sidste 15% af blandingen består af grønsager, frugt og andre gode, botaniske produkter. Men, der er ingen stivelse i form af kartofler eller andet i. Det sikrer din hund det allerbedste fra både proteiner, fibre og fedt og det kan både ses og mærkes på din firbenede kammerat.

Både pelsen og immunforsvaret og maven bliver helt i top.

Vurdering af Pooch & Mutt Move Easy

Et lækkert og sundt produkt specielt udviklet til hunde med lidt stive led eller andre mobilitetsproblemer. Foderet er sammensat for at give din hund alt det den har brug for, men det er også et foder, der kan hjælpe med at holde den slanke linje og smøre leddene, hvis de er begyndt at knirke lidt.

Fordi foderet er baseret på laks er der derfor en stor mængde af de sunde fedtsyrer i, som øger din hunds mobilitet og er med til at hele ømme og hævede led samtidig med at det er befordrende for vægttab. På samme tid er foderblandingen tilsat Nutra-Bionic, der skal være med til at gøre din hund sundere og mere velduftende på en gang.

Vurdering af 7,5 kg. ProBiotic LIVE MINI Senior eller overvægtig små hunde

Med denne blanding får du foder, der er specielt udviklet til mindre hunde, men ikke bare hvilke som helst små hunde. Det er de små hunde, der er kommet godt op i årerne og dem, der er blevet lidt for runde i formen og måske ville have godt af at tabe sig lidt, for at gøre det lettere at komme omkring.

Det er et foder, med lavt fedtindhold, der alligevel formår at give din hund alt det den har brug for, når det kommer til at passe på immunforsvaret, tarmene og resten af kroppen. Det vigtigste ved denne blanding er, at den kan være med til at fremme fordøjelsen og gøre maven sund hos hunde, der måske ellers har en tendens til lidt træg fordøjelse og afføring.

Vurdering af 2 kg. ProBiotic LIVE Puppy Mini med Kalkun- hvalpefoder

Når den lille hvalp skal overgå fra at die til fast foder er det vigtigt, at du vælger et foder med probiotiske mælkesyrebakterier, der er med til at sikre en sund og rigelig bakterieflora i tarmene. Normalt får hvalpen det den har brug for gennem mælken og derfor kan det give ondt i maven og problemer med afføringen, hvis ikke den får en foder, der er tilpasset netop en lille hvalpe mave. Samtidig skal det også en masse saft og kraft til, når en lille hund skal vokse sig stor og stærk og derfor er sammensætningen i denne foderblanding også afvejet specielt for at tilgodese det, så den lille vovse får alt det den har brug for mens den vokser.

Vurdering af 2 kg. ProBiotic LIVE Adult Mini med Laks

Lækker og perfekt balanceret foderblanding med laks til små hunde. Det er let for de små hunde at blive lidt for runde, for de har ikke så stort et areal at fordele vægten på. Derfor er det virkelig vigtigt, at foderet er sammensat på en måde, der giver din hund en sund og god mængde energi uden af den tager på. Det fine indhold af laks sørger på samme tid for et helt naturligt indhold af gode fedtsyrer til din vovse.

Men denne foderblanding får du netop det sammen med en masse andre lækre ingredienser, der er med til at gøre din hund sund og aktiv hele livet.

Vurdering af 12 kg. ProBiotic LIVE Puppy med Kylling – hvalpefoder

Pas godt på din hvalp med godt og velbalanceret foder, der tilgodeser alle de ting en lille hund i voksealderen har brug for, for at vokse sig stor.

Det er en lækker blanding tørfoder, der er udviklet til at understøtte den udvikling og vækst en hvalp gennemgår i overgangen til voksen hund.

Men Probiotics hvalpefoder får du det hele i en blanding samtidig med at immunforsvaret og den naturlige tarmflora styrkes og underbygges af probiotika.

En god og velsmagende blanding, der får din lille hvalp godt gennem den første tid på en sund måde.

Vurdering af 3 kg. ProBiotic LIVE Adult med Lam / Laks / Kylling

Som med alle de andre produkter fra Probiotic er der i denne blanding stor fokus på fordøjelsen og den sunde tarmflora hos din hund. Derfor indeholder foderet – som vi kender det fra Probiotic – sunde probiotiske mælkesyrebakterier, der er med til at give din hund et sundt og stærkt immunforsvar og en god fordøjelse, der kan få det bedste ud af alt det den spiser.

Blandingen findes med tre forskellige former for køs dom hovedbestanddel, så du kan finde den, der passer bedst til din hunds smag og behov.

Lækker og velsmagende tørfoder, der giver din hund en sund fordøjelse og et stærkt immunforsvar.

Vurdering af 12 kg. ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige hunde

Ældre hunde og overvægtige hunde oplever ofte en del af de samme problemer og derfor dækker denne foderblanding begge kategorier. Den er udviklet specielt til at hjælpe med fordøjelsen og mobiliteten hos hunde, der ellers kan have lidt svært ved at komme rundt og måske har lidt ømme eller hævede led.

Det er et foder, der skal være med til at give din hund de ting der er brug for, for at seniorlivet bliver så komfortabelt og energisk som muligt. Samtidig er det også en blanding, der kan være med til at sørge for, at der ikke ryger ekstra kilo på, når din hund bliver ældre og energiniveauet falder. Til hunde med lidt ekstra på siderne kan foderet være med til at give et vægttab uden at du behøver at skære i mængden af foder eller kvaliteten.

Vurdering af 12 kg. ProBiotic LIVE Adult med Kylling / lam / laks / kylling

Den sidste i rækken af foderblandinger fra Probiotic. Denne variant er henvendt til voksne hunde, der gerne skal have styr på fordøjelsen og tarmene, så der ikke går gode ting tabt, fordi bakteriefloraen i tarmene ikke er på toppen. Det er en blanding, der skal styrke immunforsvaret og gøre din hund glad og fuld af energi, som en hund skal være.

Ligesom de andre produkter i serien indeholder denne også probiotiske bakterier, der er med til netop at styrke immunforsvar og tarmflora, så din hund trives både udenpå og indeni gennem hele sit voksne liv.

Med tre smagsvarianter kan du også variere lidt eller blot finde den smag, der passer bedst til hundevennens smagsløg.

Hvilken foder skal du vælge?

Efter en kort gennemgang og vurdering af hele 30 forskellige former for hundemad er det let at komme til at miste pusten, for hvilken variant er nu bedst til din vov?

Det er svært at vælge, for det handler om rigtig mange forskellige ting, der skal spille sammen, for at din hund får præcis det, den skal have og har godt af. Du kan som udgangspunkt overveje:

 • Størrelsen på din hund
 • Vægten på din hund (er den normal-, under- eller overvægtig?)
 • Aktivitetsniveauet
 • Alderen

De fire ting er hjørnestenene, når du skal vælge det helt rigtige foder til netop din hund. Men er det ikke nok, kan det være en stor hjælp at læse om, hvad andre folks erfaringer siger og også, hvad de mange tests af hundemad på nettet fortæller om mærker og produkter.

Hvalpefoder golden

Hvad har vurderingen taget højde for?

For at kunne vurdere de mange forskellige former for hundemad ud fra de samme kriterier, har det været vigtigt at forudbestemme, hvad, der skulle gøre sig gældende. For at gøre det lettere er vurderingen bygget på de samme kriterier som en række af de andre tests på nettet, nemlig:

 • Energiindhold
 • Indhold af fedt
 • Indhold af mineraler og vitaminer
 • Indhold af kalcium

Ud over det, er der også taget hensyn til, hvem foderet henvender sig til, samt, hvad du får for dine penge i forhold til sammensætning, kvaliteten af indholdet og den generelle sundhedsfaktor.

Hvilken er bedst i test hundefoder?

Der er mange tests af de forskellige former for hundemad peger i forskellige retninger,men der er alligevel en form for foder, der har fået den bedste overordnede vurdering og det er Gilpas SuperMix til voksne hunde.

Det er et foder, hvor du virkelig får noget godt og lækker for pengene, men samtidig er der ikke gået på kompromis med kvaliteten og indholdet i den populære hundemad. Gilpa hundefoder ligger i den mellemste prisklasse og går ind for, at det bedste skal være tilgængeligt for alle og det prøver de at opnå med deres brede udvalg af hunde- og kattefoder.

Siden 90erne har det amerikanske mærke været at finde herhjemme, men til trods for den amerikanske oprindelse produceres al maden herhjemme i Europa, hvor den skal leve op til de strammere regler for hvad der må og ikke må bruges i bladningerne.

Hvilken foder er det bedste økonomivalg?

Hvis du gerne vil give din hund det bedste uden at det nødvendigvis behøver at blive for dyrt, så er Opti Life Adult Active All et rigtig godt bud og det er da også netop denne blanding, der er blevet valgt til det bedste økonomivalg. Du får en sund og velsammensat foderblanding, der indeholder ekstra proteiner og sunde olier, der kan være med til at få din hund hel på toppen igen efter sygdom eller mens den har hvalpe, der dier.

Selv om blandingen er det økonomiske valg betyder det ikke, at du kommer til at gå på kompromis med kaliteten her, for denne blanding sørger for at din hund får lige det, den har brug for og lidt til, så du kan være sikker på at den kommer helt op og forbliver på toppen.

Hvilken foder er det bedste luksusvalg?

Der er ingen spørgsmål om, at dette produkt lever fuldt op til de priser det har vundet i sit hjemland, Canada.

Der er virkelig kælet ofr opskriften og gjort meget ud af, at alt, der puttes i maden skal have en funktion, og kun i den mængde der er brug for, for at opnå den optimale opskrift på sund og nærende mad til din bedste firbenede ven.

Det er uden tvivl den lækreste og mest luksuriøse foder på listen og derfor fortjener den også titlen som det bedste luksusvalg til dig, der gerne vil forkæle din hundeven på en sund og velsmagende måde hver dag!

Når vi kigger på indholdet i foderet er der også en rigtig god og sund balance mellem kød og grønt for at din hund får præcis det, den har brug for i et lækkert og velsmagende måltid, der ikke går på kompromis med noget!

Generelt om test af hundefoder

Der kommer hele tiden nye mærker og produkter på markedet og derfor finder du også tests, der både sammenligner de kendte og elskede mærker som en ’dyrelægens hundefoder test’ eller en ’bedst i test hundefoder’.

Det er alt sammen med til at give dig muligheden for at brugen den bedste hundefoder test til at afgøre, hvilken blanding, der skal hældes i din vovses hundeskål.

Det er forskelligt, hvilket ting, der lægges vægt på i de forskellige tests, for det kan være svært at lave en, der dække hele spektret. Derfor kan du med fordel lede efter en test af Glipa hundefoder eller kornfri hundefoder, hvis du ved, at det er det du går efter.

På den anden side kan de mere brede tests give dig nye ideer og åbne dine øjne for nye og spændende mærker og produkter du ikke før har hørt om.

Tilpas dig valg til din hund

Sidst men ikke mindst handler det om at tilpasse dit valg af foder, til den firbenede uldklump, der skal spise det. Gennem livet har en hund forskellige behov, der skal dækkes gennem diæten og derfor skal du løbende tilpasse den mad du giver vovsen til det sted den er i livet.

På samme måde kan du med den rigtige foderblanding sørge for at din hund er så godt beskyttet mod tør hud, sygdom og gigt som muligt. Ved du, at racen er disponeret for problemer med leddene så er det en god ide at investere i en foderblanding, der indeholder grønlæbemusling, fordi det giver et naturligt indhold af glucosamin, der er godt for netop mobiliteten og leddene.

På samme måde er din hunds væg en stor spiller på banen, når du skal vælge foder – en tyk hund er nemlig ikke en glad hund, men en, der er besværet og skal forkæles med god og sund slankefoder, så den kan komme de ekstra kilo til livs.

Vælg den foder, der passer bedst til netop din hund og sørg for at opdatere maden hele livet igennem så hundevennen hele tiden får præcis det, den har brug for, for at være sund og glad!

Konklusion

Hundefoder er meget mere end bare mad, der skal holde din hund mæt. Det er også en stor del af den pleje du kan give din hund for at sikre dig, at den får et langt og godt liv med masser af energi og en krop, der er i harmoni.

Det kræver den rigtig hundemad og derfor er det heller ikke bare lige til at finde den løsning, der passer bedst til jer og jeres hund. Og bare fordi en slags mad virker i dag, er den ikke nødvendigvis det rigtige valg i morgen.

Når du vælger det rigtige foder handler det først og fremmest om at finde noget din hund godt kan lide og gerne vil spise – men husk samtidig på, at den altid vil vælge det fedeste, hvis den får valget. Derfor er det vigtigt, at du giver vovsen en chance for at vænne sig til den nye smag og maven til en ny sammensætning  af ingredienser.