At få en hvalp er næsten som at få en baby – lykken er stor, men der opstår også mange spørgsmål i forhold til den første tid. Særligt foder er en vigtig faktor for din hunds trivsel, og det er bedst at komme godt fra start med det rigtige hvalpefoder. Markedet med hundefoder er stort, men det behøver ikke være så svært at vælge det bedste hvalpefoder til din hund.

Giv din hvalp en god start. Tøv ikke med at vælge det bedste hvalpefoder til din bedste firbenede ven – det betaler sig med en god start på livet for din hund, og en god start starter med godt hvalpefoder.

Hvalpefoder bedst i test

Hvornår er hvalpefoder bedst i test? Det er det, når det opfylder alle de krav, der stilles til både næring, smag og pris – og det er der flere produkter, der gør. Fordi der er mange forskellige hunderacer og hundeblandinger, findes der også flere ’bedst i test’ produkter til lige netop din hvalp. Når du søger efter undersøgelser af hvalpefoder, så hold dig til de etablerede mærker, der har været længe på markedet, og som opfylder, de krav, vi har til hundefoder i Danmark. Søg inden for den hunderace, der passer til din hund, og tag hensyn til, hvor meget smag betyder for netop din hvalp – nogle hunde er mere kræsne end andre, så smagen kan være et vigtigt element i hvilket foder, du vælger at give til din hund.

Hvor længe skal min hund være på hvalpefoder?

hvalpefoder hvor længe

Det afhænger af mærket på hvalpefoder, hvor længe din hund skal være på hvalpefoder, men typisk mellem 6 og 12 måneder. Det hvalpefoder, du har valgt at give din hund har altid tydeligt markeret, hvor længe din hvalp skal have det, og skulle du ved en fejl komme til at give din hund hvalpefoder lidt længere end anbefalet på foderpakken, så sker der intet ved det.

Det er ikke meningen, at du skal smide resten af dit hvalpefoder ud den dag, din hund passerer den aldersgrænse, der er angivet på foderet – brug blot foderet færdig og begynd evt. langsomt at blande det op med voksenfoderet, så din hund får en glidende overgang mellem hvalpe- og voksenfoder.

Hvor meget hvalpefoder skal jeg give?

hvalpefoder bedst i test

Din hvalp skal have foder efter, hvor meget den vejer. Se på foderpakken, hvor meget en hund i din hvalps vægtklasse skal have pr. dag. Finder du gode hvalpefoder tilbud skal du naturligvis slå til, mens prisen er god, men tænk lige over mængden.

En lille/ mellemstor hund på ca. 5 kg. skal for eksempel ofte ikke have mere end 100-150 g mad om dagen afhængig af fodermærke – så ser du et godt tilbud på 5x 15 kg. hvalpefoder, så lav lige lidt hovedregning om, hvorvidt det kan betale sig i forhold til hvor meget din hund vejer og dermed skal have – særligt når det gælder hvalpefoder, der kun skal gives i hvalpeperioden inden for det første år.

Hvilket hvalpefoder skal jeg vælge?

Det bedste hvalpefoder til din hund, er det foder, der passer til din hunds race, til din hunds smag og til din pengepung. Uanset hvad du vælger, bør du afprøve de populære fodermærker fra First Buddy, Eukanuba, Hills, Royal Canin eller Pedigree – de er de bedste af en årsag.

First Buddy hvalpefoder

Vores foretrukne er hvalpefoderet fra First Buddy. Foderet er sammensat af de bedste råvarer og sikrer at din hvalp kan få den bedste start på hundelivet.
Læs og køb First Buddy hvalpefoder her.

Royal Canin hvalpefoder

Nøje tilpasset foder til netop din hvalp finder du hos mærket Royal Canin, der udmærker sig ved at tilpasse foderet til både størrelse, race og livstil. Baseret på hundens naturlige fysiologi og eksperters forskning har Royal Canin udviklet flere forskellige typer hvalpefoder, som alle lever op til de strenge krav om god kvalitetsfoder til hundehvalpe.

Pedigree hvalpefoder

Både vådfoder og tørfoder til din hvalp er at finde hos det kendte Pedigree. God smag, nem dosering og en forståelse for, hvad en hund har brug for. Primært baseret på kød er Pedigree hvalpefoder – i tørfoder eller vådfoder – et klogt valg for dig, der har en aktiv hund i en travl hverdag. Slip for at stå og blande tørfoderet med vand, vælg vådfoder for den hurtige og effektive løsning.

Hills hvalpefoder

Foderet til din hvalp fra Hills kan være løsningen for dig, der har en hvalp med en lidt sartere mave, allergier eller måske bare lidt mere kræsne smagsløg. Mærket er kendt for sine specialprodukter, der er tilpasset forskellige behov hos hunde og hvalpe. Har du problemer med at få din hvalp til at indtage nok mad, kan Hills hvalpefoder være et forsøg værd. God smag, nødvendig næring og tilpassede ingredienser.

Eukanuba hvalpefoder

Den årelange tradition for god kvalitet hundefoder finder du hos Eukanubas sortiment. Udviklet netop til din hunds størrelse, fyldt med vigtige kostfibre for fordøjelsen og gavnlige antioxidanter til styrke for immunforsvaret. Tørfoder fra Eukanuba er formet så det hjælper med at holde din hvalps tænder sunde og rene. Et klassisk valg af hvalpefoder i god kvalitet.