Hvis du lige har fået en hvalp, så har du garanteret opdaget, at det ikke kun er ren glæde – det er også hårdt arbejde og en masse ubesvarede spørgsmål. Især hvis du ikke har haft hund før.

Ét af de spørgsmål, som mange stiller, er hvilket foder, der bedst opfylder deres hunds behov. Som hvalp er det nemlig utroligt vigtigt, at hunden får de rigtige næringsstoffer, så den kommer rigtigt fra start. Men hvordan finder du det rigtige hvalpefoder på så stort et marked, hvor alle påstår, at de er bedst? Det kan du få hjælp til lige her.

Hvalpefoder bedst i test

Én ting er, hvad producenterne udtaler om deres eget foder, en anden ting er, hvad eksperterne siger.

Eksperterne har kigget på en række forskellige typer foder, som de har vurderet vil være et godt valg til langt de fleste hunde. Det har de gjort ud fra næring, smag og pris.

Der er utroligt mange produkter på markedet, og derfor vil du også kunne vælge imellem flere forskellige typer og stadig have en, der kan betegnes som bedst i test.

Hvis du mangler inspiration, så kan du tage et kig på de syv forskellige typer hvalpefoder, som vores eksperter har vurderet bedst i test. Når du vælger, så hav fokus på din hvalps race samt hvor meget smag, den ønsker i sit foder. Nogle hunde er mere kræsne end andre og sætter pris på en model, der er proppet med smag – ellers kan du få problemer med at få dem til at spise.

Edgard Cooper Fresh Free-Run Puppy And & Kylling 12 kg

https://canem.dk/edgard-cooper-fresh-free-run-puppy-and-og-kylling-12-kg

En af de bedste modeller på markedet i øjeblikket, når det kommer til foder til en voksende hvalp, er Edgard Cooper Fresh Free-Run Puppy And & Kylling 12 kg. Den består af naturlige ingredienser – and, kylling, madbanan, mango, gulerod og ærter – og så er den fri fra korn. Den er høj på protein, så din hvalp har noget at bygge muskler af under træningen, samt præbiotika som bevarer et sundt tarmsystem og ekstrakter af glucosamin og chondroitin, der medvirker til stærke led. Den er dermed designet til at opfylde samtlige behov, hos en voksende hvalp.

 • Kornfri
 • Frisk kød
 • Let for maven

ESSENTIAL the BEGINNING 12 KG
https://canem.dk/essential-the-beginning-12-kg

En anden god model til en hvalp i voksealderen er ESSENTIAL the BEGINNING 12 KG. Det bruges til hunde, der vejer til og med 15 kg, og det bruges, helt fra hvalpen er kun 3 uger gammel, til hvalpen er op til mellem 10 og 12 måneder gammel. Hvis det er en stor race, så anbefaler de dog, at du skifter over til The Beginning large breed modellen, når de omkring 8 uger, da de har brug for nogle ekstra næringsstoffer.

ESSENTIAL the BEGINNING 12 KG indeholder kylling, and, laks, regnbueørred og friske æg, så den er proppet med protein og god smag.

 • Medvirker til stabilt blodsukkerniveau
 • Høj ernæringsværdi
 • Frisk kylling, and, laks, ørred og æg

ESSENTIAL the BEGINNING LARGE BREED 12 KG

https://canem.dk/essential-the-beginning-large-breed-12-kg

Helt I starten vil det være optimalt at benytte dig af ESSENTIAL the BEGINNING 12 KG, uanset hvilken hvalp du har. Hvis du har en hvalp af en lidt større race, så vil det dog være fornuftigt at skifte over til ESSENTIAL the BEGINNING LARGE BREED 12 KG, når den er omkring 8 uger gammel, og så bruger du den indtil hvalpen er mellem 13 og 18 måneder gammel.

ESSENTIAL the BEGINNING LARGE BREED 12 KG er et hvalpefoder bestående af kylling, and, laks, regnbueørred og friske æg. Det har et højt proteinindhold og de rigtige næringsstoffer til at understøtte din hunds vækst. Samtidig går det ind og hjælper din hund med at holde et stabilt blodsukkerniveau, hvilket kommer med en masse fordele for både ejer og hund.

 • Bidrager til stabilt blodsukkerniveau
 • Kan bruges indtil hvalpen er 18 måneder
 • Velegnet til store racer

First Buddy Puppy 14 kg og 7 kg
https://canem.dk/first-buddy-hvalp-14-kg

https://canem.dk/first-buddy-hvalp-7-kg

Står du og mangler en all round løsning, så er First buddy puppy hvalpefoder perfekt til dig. Det er velegnet til alle typer af hundehvalpe, og det kan bruges, helt indtil hvalpen er et år gammel. Foderet er sammensat af kvalitetsingredienser, og det består af and, kanin, kylling, vildlaks, der bidrager med omega 3, ris, kartofler, ærter, lucerne, hørfrø, roefibre, tørre cikorierod, bryggerigær, vitaminer, mineraler og naturlige antioxidanter. Du er altså sikker på, at din hvalp er dækket ind med alt det, som den skal bruge, for at vokse sig stor, stærk og sund.

 • Nøje afstemt forhold mellem protein, calcium og fedt
 • Giver hunden en sund appetit
 • Medvirker til en god fordøjelse

Opti Life Prime Puppy 12,5 kg

https://canem.dk/opti-life-prime-puppy-12-5-kg

Endnu et godt valg til dig, der gerne vil have en all round model, er Opti Life Prime Puppy 12,5 kg. Det er et kornfrit foder, der er baseret på 60% kylling og 40% grøntsager. Foderet er rigt på næringsstoffer og følger en opskrift, der giver den ideelle blanding af foderet.

De animalske produkter medvirker til en god og støt vækst, mens grøntsager går ind og booster det fysiske og mentale velvære hos din hvalp. Dertil kommer, at der ikke er brugt korn i produktet, så maden er nemmere at fordøje – også hos de hvalpe, der lider af kornintolerance.

 • Kan bruges af både store og små racer
 • Booster en sund vækst samt fysisk og mentalt velvære
 • Let af fordøje

Naturhund Hvalp 10 kg

https://canem.dk/naturhund-hvalp

Naturhund er et foder skabt i Danmark. Det består af en sammensætning af animalsk protein – fjerkræ, kylling, kalkun og and – samt majs, hvede, animalsk fedtstof, fiskemel, roesnitter, lakseolie, natriumklorid og kaliumklorid. Dertil kommer en række af de nødvendige vitaminer, der hjælper din hvalp med at holde sig sund og rask med et boostet immunsystem.

Naturhund Hvalp er et foder, der kan bruges til hunde i alle størrelser – du skal blot tilpasse mængden efter den forventede voksenvægt. Dertil er det også vigtigt at notere sig, at en hvalp gerne skal spise mellem 3 og 5 gange på en dag.

 • Dansk produceret
 • Fyldt med vitaminer og antioxidanter
 • Kan bruges til alle størrelser

Hvor længe skal du give din hund hvalpefoder?

Hvalpefoder kan se ud på mange forskellige måder og afhængigt af mærket, så vil der også være forskel på, hvor længe din hund har brug for at benytte sig af denne type. Du kan finde de informationer, som du skal bruge, om hvalpefoderet direkte på pakken – dog sker der ikke noget ved, at du giver din hund hvalpefoder lidt længere end det, der bliver anbefalet. Der er dog heller ikke nødvendigvis nogen fordel i at gøre det.

Hvis din hund har nået den alder, hvor den ikke længere behøver at få hvalpefoder, men du stadig har mere tilbage, så kan du med fordel begynde at blande det op med foder til en voksen hund, så den lige så stille vænner sig til det. Det vil gøre det nemmere for din hund at gå fra en type til en anden.

Hvor meget hvalpefoder skal min hund have?

Der er forskel på, hvor meget de forskellige hunde skal have. Det afhænger af størrelsen på din hund, og så afhænger det også af typen af foder. Oplysningerne om, hvor meget foder din hund skal have, vil stå på pakken. Det vil være angivet ud fra hvilken vægtklasse din hund ligger i.

Hvis du har en lille til mellemstor hund – altså en der vejer omkring de 5 kg – så vil den ofte ikke skulle have mere end 100 g til 150 g om dagen afhængig af mærket.

Hvilken type hvalpefoder passer bedst til min hund?

Der er forskellige typer hvalpefoder på markedet, og der er ikke én type, der passer bedst til alle hunde. Du skal i stedet kigge på hvilken race, din hund er, hvilke smagsvarianter, som den foretrækker, og så selvfølgelig din økonomi. Hvis du føler dig helt på bar bund stadigvæk, så tag et kig på vores bedst i test modeller – de er godkendt af eksperterne og et godt valg til langt de fleste hunde.