Enhver hundeejer vil gøre næsten hvad som helst for deres hund. For de kære dyr giver os så meget igen hver dag, og før vi ved af det er de en helt fast del af vores dagligdag og liv.

Derfor er en hundeforsikring også noget alle hundeejere bør medtænke i deres liv med en hund. Prisen på en hundeforsikring kan til gengæld varierer meget fra selskab til selskab, og det kan derfor være svært at gennemskue, hvilken der er bedst for lige præcis dig og din hund.

Derfor har vi lavet denne lille guide, der kan hjælpe dig til at forstå, hvorfor en forsikring er vigtig, hvilke forskellige forsikringer der findes, og hvad du skal være opmærksom på, når du vælger forsikring til din og din allerbedste firbenede ven.

Læs med her og bliv klogere. Forhåbentlig kan vi fjerne din tvivl og gøre valget lidt nemmere.

Hvorfor bør man tegne en hundeforsikring?

Man bør tegne en (eller flere) forsikring(er) til sin hund af helt samme årsag, som man tegner forsikringer til sig selv; fordi man sover bedre om natten, og fordi man gerne vil sikre sig ikke at blive ruineret, hvis uheldet er udeMand og sin hund

Når det kommer til vores firbenede venner, er der næsten ingen grænser for, hvad vi vil betale, hvis den brækker et ben, ødelægger andres ejendele eller pludselig skal opereres. Men disse ting kan blive en (meget) dyr fornøjelse, hvis vi ikke har en forsikring.

Så en forsikring er på mange måder en mulighed for at gardere sig mod en regnvejrsdag; en måde at undgå alt for store økonomiske kvaler, når vores absolut favoritfølgesvend kommer i knibe på den ene eller anden måde.

Hvad dækker en hundeforsikring?

Helt kort fortalt, så dækker en hundeforsikring det, du har betalt for. Der findes i dag et hav af forskellige forsikringer, hvor nogle inkluderer nogle ting, andre inkluderer andre ting, og en tredje slags inkluderer nærmest alt.

Det er derfor meget vigtigt at tage stilling til, hvad du gerne vil forsikres imod. Det kan være, at du har særlige livsomstændigheder, som gør at du er særligt interesseret i at forsikre dig mod nogle ting mere end andre.

For eksempel kan dine præferencer varierer alt efter, om du er hundeejer for første gang eller har haft mange i løbet af dit liv, om du bor på landet eller i byen, og om din hund er en selskabshund eller en brugshund.

De mest almindelige forsikringer til hunde i dag omhandler dog alle to områder:

 • Ansvar
 • Sygdom (dyrlæge)

Nedenfor kan du læse mere om, hvad disse to typer af forsikringer indebærer, og hvorvidt en eller begge er relevant for dig og din hund.

Hvad er en ansvarsforsikring til hunde?

Lige som mange af os forsikrer os mod, hvis vi ved et uheld skulle komme til at forvolde skade på andres ting, kan det også være en rigtig god idé med vores hunde.

De fleste tænker måske ikke umiddelbart, at de har brug for en ansvarsforsikring til deres hund. Fordi alle vores hunde er jo søde og rare og godt opdragede og kunne aldrig finde på at gøre skade på noget eller nogen.

Men faktisk er det lovpligtigt i rigtig mange lande efterhånden at have en ansvarsforsikring til sin hund. Danmark er et af dem. Så hvis du planlægger at anskaffe dig hund, eller måske er på udkig efter en ny ansvarsforsikring (eller er blandt de 20% danskere, som ikke har en ansvarsforsikring endnu!), så kan det være relevant for dig at sætte dig godt ind i de forskellige udbydere.

En ansvarsforsikring er på alle måder god at have. For skulle uheldet være ude og din vidunderlige hund får forvildet sig ud foran en bil, bider naboens dyre planter i indkørslen i stykker, eller måske en dag angriber en anden hund, så kan det blive rigtig dyrt for dig, hvis ikke I er forsikret.

En ansvarsforsikring dækker typisk:

 • Udgifter i forbindelse med skader, som din hund forvolder på mennesker eller deres ejendele
 • Udgifter i forbindelse med skader som din hund forvolder på andre menneskers dyr
 • Pris på at have og ikke have ansvarsforsikret sin hund

Forskellige hunde

Vi kommer ikke udenom, at pris altid er en del af ligningen, og sikkert også årsag til, at en ud af fem danskere ikke har ansvarsforsikret deres hund.

Prisen på en lovpligtig hundeansvarsforsikring ligger typisk på mellem 250 kr. og 500 kr. årligt, og prisen er den samme hos forsikringsselskabet uanset alder og race. En hundeansvarsforsikring dækker i øvrigt hele hundens levetid, og er derfor for mange en rigtig god investering.

I øvrigt kan det godt betale sig for hundeejere at have denne forsikring. Dels kan uheldet være ude en dag, hvor hunden får ødelagt noget, og så står vi typisk med en regning på mange tusinde kroner, hvis der ikke forefindes en ansvarsforsikring. Desuden koster det 3.000 kr.(!) i bøde, hvis det bliver opdaget, at din hund ikke er ansvarsforsikret!

Med lidt nem hovedregning kan det altså godt svare sig at betale for denne forsikring. Så slipper du også for søvnløse nætter og unødige bekymringer.

Hvornår dækker ansvarsforsikring fra og hvad dækker den egentlig?

Helt nyfødte hvalpe vil typisk være dækket af deres mors ansvarsforsikring, så længe de er hos moderen eller indtil de er 14-16 uger gamle.

Herefter skal der tegnes en separat ansvarsforsikring på hvalpene.

Når det kommer til, hvad en ansvarsforsikring dækker, kan det variere lidt fra selskab til selskab og til hvilken løsning, du vælger. Men i langt de fleste tilfælde kan du være sikker på at ansvarsforsikringen følger hunden. Det betyder for eksempel, at hunden også er dækket, hvis den bliver passet af andre end dig, og også hvis du tager hunden med på ferie i Europa.

Dog dækker ansvarsforsikringen ikke de skader som din hund forårsager i dit eget hjem. Så hvis din firbenede kammerat får gnavet i et dyrt tæppe, en dørkarm, eller får smagt lidt rigeligt på sofaen, vil der desværre typisk ikke være nogen hjælp at hente i ansvarsforsikringen.

Skulle din hund blive bidt af en anden hund, er det både den pågældende hunds ansvarsforsikring samt din egen hunds sygeforsikring, der skal dække omkostninger og skader i denne forbindelse. Det er først og fremmest din egen sygeforsikring, der skal dække, og de resterende omkostninger dækkes af den anden hunds ansvarsforsikring.

En lovpligtig hundeforsikring, der dækker ansvaret for din hund, er altså både en god idé for din økonomi og din samvittighed.

Hvad er en udvidet ansvarsforsikring?

Du har sikkert hørt begrebet ’udvidet hundeforsikring’, men hvad dækker dette egentlig over?

Omkring halvdelen af alle hundeejere, som har tegnet en hundeansvarsforsikring ved faktisk ikke, hvad deres forsikring egentligt dækker!

Typisk kan det blive nødvendigt at tegne en såkaldt udvidet hundeansvarsforsikring, hvis du bruger din hund til særlige formål. Disse formål kan for eksempel indebære hundetræning eller hundeudstillinger, samt særligt type arbejde hvor hunden skal arbejde sammen med mennesker.

Det er individuelt fra selskab til selskab, hvornår du skal tegne den udvidede forsikring, og typisk vil de koste mellem 200 kr. og 300 kr. at supplere din lovpligtige ansvarsforsikring med den udvidede version.

Hos nogle forsikringsselskaber skal du tegne den udvidede ansvarsforsikring, hvis du blot går til hundetræning eller hundeudstillinger med din hund, mens andre selskaber først kræver det, hvis din hund bliver brugt til decideret figurantarbejde som rondering og fastholdelsesarbejde/bidearbejde.

Med en udvidet hundeansvarsforsikring får du (hos de fleste selskaber) dækket udgifterne, hvis din hund for eksempel gør skade på:

 • Hundetrænere
 • Instruktører
 • Figuranter
 • Konkurrencedommere
 • Egne børn under 14 år
 • Din hundepasser
 • Personale og medhjælp i dit hjem, som for eksempel en au pair

Det kan derfor være en rigtig god idé at overveje, om en udvidet ansvarsforsikring er nødvendig for dig og din hund. Tænk over, hvordan din og hundens livsstil er både nu og i fremtiden.

Hvad er en sygeforsikring til hunde?

Du kan selvfølgelig ikke gardere dig mod, at din hund bliver syg, men du kan afværge nogle af de finansielle byrder som visse dyrlægebesøg kan medføre.

I værste tilfælde må nogle ejere vælge at aflive deres hunde, fordi de simpelthen ikke kan finde penge til en behandling, for eksempel en dyr operation. Det er både hjerteskærende og tragisk for din hund og dig. Heldigvis kan du i høj grad sikre dig mod disse situationer med en sygeforsikring.

Modsat ansvarsforsikringen er en sygeforsikring valgfri, men bliver anbefalet af langt de fleste både hundeejere, dyrlæger og hundetrænere.

Hos langt de fleste selskaber kan man tegne en sundhedsforsikring fra hvalpens 8. eller 9. uge, og resten af dens liv. Nogle selskaber figurerer dog med en øvre aldersgrænse på mellem 10-12 år, hvor du herefter ikke længere kan tegne en sundhedsforsikring på din hund.

Hvad dækker en sygeforsikring til din hund?

Kort fortalt er hensigten med en sygeforsikring, at den skal dække udgifterne, hvis din hund bliver syg eller kommer ud for en ulykke.

En sygeforsikring til hunde dækker derfor typisk:

 • Operationer
 • Behandlinger og undersøgelser
 • Scanninger, røntgen, EKG og lignende
 • Medicin
 • Pleje og ophold på dyrehospital eller dyreklinik
 • Maveinfektion, livmoderbetændelse, sårskader, knuder og brækkede ben
 • Tandskade efter tilskadekomst på blivende tænder

 

Disse ovenstående behandlinger kan løbe op i flere tusinde kroner, og et akut besøg hos en dyreklinik kan koste op mod mellem 5000 kr. og 15000 kr. I særligt grelle tilfælde endnu mere.

Netop derfor er det så vigtigt at tegne en sygeforsikring, så du kan sove trygt om natten, og lade din hund lege og have det sjovt om dagen uden bekymringer.

Det er vigtigt at tegne en sygeforsikring tidligt i din hunds liv, da disse forsikringer kun dækker pludseligt opståede eller uforudsete hændelser. Du kan med andre ord ikke vente med at tegne forsikring indtil din hund bliver syg eller kommer til skader – her vil der ikke være nogen penge at hente!

Hos nogle forsikringsselskaber vil der endda være rabat, hvis du tegner denne type forsikring tidligt i hundens liv (typisk i løbet af det første leveår).

Hvad koster en hundeforsikring?

Prisen på de forsikringer vi vælger, er selvfølgelig også vigtige. Derfor giver vi her et indblik i, hvordan priserne er på de to slags forsikringer (ansvarsforsikring og sygeforsikring), og hvad du skal være opmærksom på, når du vælger disse forsikringer.

Pris på en ansvarsforsikring

Den lovpligtige ansvarsforsikring er heldigvis en relativt overkommelig udgift for de fleste hundeejere. På trods af lidt variation fra selskab til selskab, kan du forvente at skulle af med mellem 250 kr. og 500 kr. om året for denne type forsikring.

Pris på en sygeforsikring

Prisen på en sygeforsikring er lidt mere kompliceret, og her svinger priserne også mere.

Prisen på forsikringen, også kaldet forsikringspræmien, afhænger først og fremmest af:

 • Din årlig forsikringssum
 • Forsikringstypen (hvad den dækker)
 • Selvrisiko

Derudover afhænger prisen også af disse faktorer:

 • Din hunds race
 • Din hunds alder
 • Hvor i landet du bor

Herunder vil vi gå lidt mere i dybden med faktorerne forsikringssum og selvrisiko.

Den årlige forsikringssum

Forsikringssummen er et begreb, der dækker over det beløb (erstatningen) du maksimalt kan få udbetalt af din forsikring hvert år, hvis uheldet er ude.

Ligesom når du tegner en indboforsikring for dig selv, kan du også vælge mellem forskellige forsikringssummer, som har en betydning for den samlede forsikringspræmie.

Typisk kan du vælge forsikringssummer for din hund på mellem ca. 20.000 kr. og 40.000 kr. Den valgte forsikringssum vil ikke blive nedsat i forbindelse med din hunds aldring.

Selvrisiko på sygeforsikring til din hund

Selvrisikoen på sygeforsikringen dækker over det beløb, du selv skal betale i forbindelse med udgifter til din hunds behandlinger. Selvrisikoen betales først, og forsikringssummen dækker et eventuelt resterende beløb.

Du kan derfor risikere selv at skulle betale hele regningen på din hunds behandling, hvis din selvrisiko er høj.

Til gengæld varierer prisen på din forsikring afhængigt af din selvrisiko, og jo højere din selvrisiko er, desto lavere bliver din forsikringspræmie. Samtidig gælder det, at hvis du vælger en forsikring med meget lav risiko, vil din årlige præmie blive dyrere.

Du kan ikke vælge selvrisikoen fra på sygeforsikringer, og typisk vil der være tale om både en fast og en variabel selvrisiko.

 • Den faste selvrisiko betales normalt kun én gang pr. 120 dag, uanset om der er tale om den samme eller ny skade eller sygdom og uanset antallet af diagnoser.
 • Den variable selvrisiko er den del af dyrlægeudgifterne, du selv skal betale, og den ligger på mellem 10-25% af det resterende beløb, når den faste selvrisiko er fratrukket.

Nogle forsikringsselskaber har kun den variable selvrisiko og ingen fast selvrisiko. Her betaler du typisk et sted mellem 25-40% af dyrlægeregningen selv, dog minimum 500 kr., og selskabet betaler det resterende.

Hundeforsikring pris? Hvad koster en sygeforsikring egentlig

Al denne information kan virke meget forvirrende og overvældende. Derfor vil vi gerne forsøge at illustrere, hvordan disse faktorer kan påvirke prisen på din forsikring.

Det vil vi gøre med tre eksempler, som hver især har forskellige forsikringsbeløber (forsikringssummer) og selvrisiko.

Eksempel 1 – lav forsikringssum og høj selvrisiko

 • Forsikringsbeløb: 22.000 kr.
 • Fast selvrisiko: 2.000 kr.
 • Variabel selvrisiko: 20%
 • Pris: 1.000 kr. årligt eller 83 kr. månedligt

Eksempel 2 – lav forsikringssum og lav selvrisiko

 • Forsikringsbeløb: 22.000 kr.
 • Fast selvrisiko: 700 kr.
 • Variabel selvrisiko: 10%
 • Pris: 2.300 kr. årligt eller 191 kr. månedligt

Eksempel 3 – høj forsikringssum og lav selvrisiko

 • Forsikringsbeløb: 38.000 kr.
 • Fast selvrisiko: 700 kr.
 • Variabel selvrisiko: 10%
 • Pris: 3.000 kr. årligt eller 250 kr. månedligt

Som det kan ses ud fra disse eksempler, så påvirker den forsikringssum og den selvrisiko du vælger, prisen på din årlige eller månedlige præmie rigtig meget.

Det er derfor værd at tænke nøje over, hvordan du foretrækker, at din forsikring er stykket sammen. Dette skal du overveje ved at vurdere, hvor stor en økonomisk risiko du selv er villig til at tage (altså hvor stor en regning din økonomi kan klare), samt hvor meget du er villig til at betale i den årlige eller månedlige præmie.

For at give dig en idé om, hvordan regnestykket ser ud i en situation, hvor din hund skal behandles hos en dyreklinik, har vi lavet følgende oversigt. Her er der taget udgangspunkt i en hundesygeforsikring, hvor den faste selvrisiko er på 750 kr. og den variable selvrisiko er på 10%. Dette er et ret almindeligt niveau på en hundesygeforsikring.

Behandling Samlet udgift Forsikringens andel Din andel (selvrisiko)
Slugt fremmedlegeme 12.893 kr. 10.928 kr. 1.964 kr.
Brækket ben 14.792 kr. 12.638 kr. 2.154 kr.
Underlivsbetændelse 9.811 kr. 8.155 kr. 1.656 kr.
Knude i mælkekirtel 5.178 kr. 3.985 kr. 1.193 kr.
Kejsersnit 9.325 kr. 7.718 kr. 1.607 kr.
Korsbåndsskade 11.624 kr. 9.787 kr. 1.837 kr.

 

Som du kan se af tabellen, så er det altså din forsikring som bærer den tungeste økonomiske udgift. Og selvom flere tusinde kroner i selvrisiko kan synes af meget, så er det en relativt lille andel i forhold til de samlede omkostninger, du ville skulle betale, hvis din hund ikke havde en sygeforsikring.

Hvad er den billigste forsikring?

Den billigste forsikring, du kan tegne, er derfor den med høj selvrisiko og en lav forsikringssum. Her er der dog kun tale om, hvordan du gør din forsikringspræmie billigere.

For den billigste forsikring kan pludselig gå hen og blive den dyreste. Hvis din hund for eksempel har brug for mange, dyre indgreb forsvinder der mange af dine egne penge til at dække selvrisikoen. Derudover kan du risikere at din valgte forsikringssum ikke dækker udgifterne, og du selv skal betale differencen.

Kan min hund sygeforsikres?

Langt de fleste hunde vil kunne forsikres, og hvis du vil være sikker, så husk at forsikre din hund tidligt i livet, inden sygdomme eller ulykker forekommer.

De krav som selskaberne stiller til, hvilke hunde der kan forsikres, varierer lidt, men som udgangspunkt kan din hund forsikres når:

 • Den er minimum 6-8 uger gammel
 • Den er ID-mærket i form af enten en chip eller en tatovering
 • Den er vaccineret mod Rabies, smitsom leverbetændelse og Parvovirus (dette gælder ikke alle selskaber)
 • Den har en sundhedsattest (langt fra alle selskaber kræver dette)

Typisk vil et selskab kun kræve en sundhedsattest, hvis:

 • Hunden er over fem år gammel
 • Livsforsikringssummen overstiger 20.000 kr.
 • Hunden er importeret til Danmark fra et andet land (uden for Norden)

Husk derfor som udgangspunkt blot at forsikre din hund tidligt i dens liv. En sygeforsikring til din hund giver god tryghed, og er altid værd at have, når uheldet er ude.

Desværre er kun 30% af hundene i Danmark sygeforsikret (modsat 80% i Sverige). Dette giver hvert år mange hundeejere ubehagelige nyheder og svære situationer.

Heldigvis er tendens stigende, og alle eksperters råd er også, at hundeejere skal sygeforsikre deres hund. Så behøver du aldrig gå og bekymre dig i din dagligdag.

Hvad dækker en hundesygeforsikring?

Der er stor forskel på, hvad en sygeforsikring til din hund dækker, alt efter hvilket selskab du vælger. Det er derfor en god idé at læse policen igennem meget nøje, når du tegner din forsikring.

De fleste standardsygeforsikringer til din hund, dækkes omfattende undersøgelser og behandlinger, samt operationer, indlæggelse, bedøvelse mm.

Der er dog stor forskel på, præcis hvad der dækkes, og derfor vælger mange også at tegne tillægsforsikringer, hvis deres race har tendens til visse sygdomme eller svageligheder. Dog er arvelige sygdomme ofte ikke dækket, og heller ikke sygdomme som eksisterer ved hvalpens fødsel.

Nogle af de mest almindelige tillægsforsikringer omfatter:

 • Hundelivsforsikring
 • Medicin- og tandforsikring
 • Forsikring på hundens led

Hundelivsforsikring

Livsforsikring til din hund minder om din egen livsforsikring, som kommer dine pårørende til gode, hvis der skulle ske dig noget. Ved denne type forsikring til din hund, kan du opnå erstatning, hvis din hund dør eller skal aflives på grund af sygdom eller ulykke. Du kan ligeledes få erstatning, hvis din hund forsvinder eller bliver stjålet, og den ikke er fundet inden for tre måneder.

Typisk kan du tegne en livsforsikring på din hund på op til det beløb, hunden har kostet (dog maksimalt 20.000 kr.), med mindre din hund ikke er en ren racehund, men en blandingsrace. I disse tilfælde vil forsikringssummen være noget lavere (cirka 6.000 kr.).

Forsikringssummen reduceres hvert år med et antal procent fastsat af forsikringsselskabet, og ofte ophører hundelivsforsikringen, når hunden fylder 10-12 år. Visse selskaber, som f.eks. Agria, har dog ingen øvre aldersgrænse. Hos Agria kan din hund derfor være livsforsikret hele livet.

Prisen på en hundelivsforsikring er typisk på 5% af forsikringssummen. Det vil sige, at hvis din hund er forsikret for 10.000 kr., så vil livsforsikringen koste 500 kr. årligt. Der er ingen selvrisiko på en hundelivsforsikring.

Medicin- og tandforsikring

Du har måske ikke tænkt så meget over din hunds bisser, men faktisk rammes over halvdelen af alle hunde af problemer med tænderne. Dette kan (lige som besøg hos din egen tandlæge) hurtigt blive en bekostelig affære.

Mange gange kan dårlige tænder afhjælpes med tyggestænger og tandbørstning.

Såfremt du vælger at udvide din sygeforsikring til at inkludere medicin og tænder, vil du få dækket dine udgifter, når uheldet alligevel er ude. Tillægsforsikringen vil typisk dække dine udgifter således:

 • Receptpligtig medicin dækkes med op til cirka 3.000 kr. årligt
 • Tænder (tandbehandling og tandskader) dækkes med op til cirka 12.500 kr. årligt

Med en tandforsikring er din hund dækket i følgende tilfælde:

 • Tandrodsbetændelse
 • Tandbyld
 • Karies
 • Rodbehandling

Priserne på en medicin- og tandforsikring varierer noget, men ligger hyppigt på omkring 15 kr. og 35 kr. pr. måned.

Forsikring af hundens led

Desværre er der rigtig mange hunde som med årene får problemer med deres led. Faktisk rammes næsten halvdelen af alle hunde over seks år af en eller anden form for ledsygdom. De mest hyppige ledproblemer er:

 • Hofteledssygdom
 • Albueledssygdomme
 • Osteochondrose

Der vil typisk være forskel på, hvor udbredt eller hyppigt forekomne de forskellige ledproblemer er fra race til race. Nogle racer har altså en større tilbøjelighed til at udvikle problemer med deres led end andre racer.

Når du tegner en forsikring på led, kan du få dækket en del af udgifterne til blandt andet:

 • Fysioterapi
 • Massage
 • Kiropraktor
 • Akupunktur
 • Laserterapi
 • Genoptræning (for eksempel svømmetræning, løbebåndstræning og træning i water-walker)
 • Guldbehandling med guldpartikler

Igen er der prisforskel fra selskab til selskab, men prisen på disse forsikringer ligger oftest et sted mellem 15 kr. og 35 kr. pr. måned.

FAQ – Hyppigt stillede spørgsmål vedrørende sygeforsikring til din hund

Hvornår træder en nytegnet sygeforsikring til min hund i kraft?

Oftest træder forsikringen i kraft samme dag, som du tegner den.

Har jeg mulighed for at ændre min forsikring efter jeg har tegnet den?

Der er visse ændringer, du kan lave, mens andre kun kan laves ved hovedforfald (den dato forsikringen bliver fornyet, med endnu et år)

Hvad dækker hundesygeforsikringen ikke?

Det er forskelligt hvad sygeforsikringen dækker og ikke dækker. Som udgangspunkt dækker ingen hundesygeforsikringen følgende:

 • Skader på personer eller ting i husstanden
 • Medfødte eller arvelige sygdomme
 • Forebyggende behandling som tandrensning eller vaccination
 • Hundefoder og loppemidler

Hvornår kan jeg opsige min hundesygeforsikring?

Du kan opsige din hundesygeforsikring gebyrfrit ved hovedforfald (den dato forsikringen bliver fornyet, med endnu et år). Dog kan der opstå situationer, hvor det er muligt at opsige i løbet af forsikringsperioden, som f.eks. ved hundens død.

Hvordan foregår afregning hos dyrlægen?

Det kan være en god idé at vælge en dyreklinik, som har en aftale med dit forsikringsselskab. I disse tilfælde vil der oftest kunne laves en direkte skadesrefusion. Direkte skadesrefusion betyder, at du blot betaler din del af udgifterne på klinikken, og det resterende er en sag mellem dyreklinikken og forsikringsselskabet.

Hvis du ikke vælger en dyreklinik, som har sådan en aftale, vil du selv skulle betale hele udgiften hos dyrlægen, og derefter bede om refusion hos dit forsikringsselskab.

Hvad er en skjulte-fejl-forsikring?

Rent forsikringsjuridisk betragtes alle hunde som en ting, og derfor kan hunde have såkaldte ”skjulte fejl”, altså fejl som ikke er synlige, når du køber hunden hos opdrætteren. Ifølge Købeloven er den person, som har solgt dig en hundehvalp derfor forpligtet til at erstatte dig som køber for nogen skjulte fejl, som senere viser sig hos hunden.

Kan jeg selv tegne en skjulte fejl-forsikring?

Nej, det kan du ikke. Forsikringen kan kun tegnes af opdrætteren, som dermed er den ansvarlige. Det er derfor en god idé at bede om en købsaftale og en sundhedsattest, som ikke er ældre end syv dage, når du køber din hundehvalp.

Hvad er karenstid?

Karenstid betyder en form for karantæne og dækker over, at forsikringen ikke dækker sygdomme, der opstår inden for 20-30 dage efter forsikringens ikrafttrædelse.

Gælder sygeforsikringen af min hund også på rejser?

Dette varierer fra selskab til selskab, men mange selskaber dækker også hunden på rejser i Europa. Hvis du tager din hund med andre steder uden for Europa, er det en god idé at tjekke hos dit selskab.

Hvad er egenandel?

Egenandel er – som ordet indikerer – din egen andel af noget. Egenandel er derfor det samme som selvrisiko, som betyder, at du selv skal betale noget af udgiften til dyrlægeregningen.

Kan jeg få rabat på min dyreforsikring?

I nogle tilfælde vil du kunne opnå en rabat på din forsikring. For eksempel tilbyder visse dyreforsikringsselskaber 10% rabat til medlemmer af Dansk Kennel Klub, Dyrenes Beskyttelse, Dansk Blindesamfund eller Dansk civilhundeførerforening.

Hav derfor gerne dette in mente, når du vælger selskab.

Dækker sygeforsikringen også, hvis min hund er skyld i en ulykke?

Desværre ikke. Sygeforsikringen dækker kun skader på din hund. Forårsager din hund skade på mennesker, dyr eller genstande, så er det ansvarsforsikringen, der går ind og dækker.

Kan jeg forsikre min hund, selvom det er en blandingsrace?

Det kan du sagtens. De fleste forsikringsselskaber forsikrer alle racer og alle blandinger med undtagelse af ganske få. Undersøg derfor hos de enkelte selskaber, hvis du har en sjælden race.

Skal min hund være vaccineret for at blive forsikret?

De fleste forsikringsselskaber kræver de mest basale vacciner. Det er meget forskelligt fra selskab til selskab. Nogle selskaber kræver, at din hund er vaccineret mod hundesyge, leverbetændelse og Parvovirus, mens andre ikke kræver nogen form for vaccine.

Skal min hund være ID-mærket for at kunne forsikres?

Ja, din hund skal være mærket med enten en mikrochip eller en øretatovering.

Hvad er en dyrlægeattest?

En dyrlægeattest er en form for sundhedsattest. Dyrlægeattesten udfyldes af dyrlægen, og beskriver hundens sundhedsstatus, og evt. hvad hunden tidligere har fejlet i sin levetid. Hvis din hund er fyldt tre år, vil de fleste forsikringsselskaber kræve at se en dyrlægeattest, inden de vil tegne en dyreforsikring på din hund.

Hvad betyder præmie?

Præmien eller forsikringspræmien er den betegnelse for forsikringens pris. Præmien er altså prisen for forsikringen beregnet på 12 måneder. Du kan hos de fleste forsikringsselskaber vælge, om du vil betale din præmie månedsvis, kvartalsvis, halvårlig eller årlig.

Hvad er en sundhedserklæring?

En sundhedserklæring er et dokument, som består af en række spørgsmål vedrørende nuværende eller tidligere skader eller sygdomme hos din hund. Ofte beder forsikringsselskaberne om en sundhedserklæring, hvis du vil tegne en dyreforsikring, så de dermed bedre kan vurdere eventuelle forbehold de har.

Kan jeg forsikre min hund uden stamtavle?

Ja, det kan du sagtens. Lige som du kan forsikre din blandingshund, behøver den altså heller ingen stamtavle for at blive forsikret.

Hvilken hundeforsikring skal jeg vælge?

Nu har du fået en del information om, hvad en hundeforsikring er, så nu vil du selvfølgelig gerne vide, hvilken hundeforsikring du skal vælge.

Desværre er det ikke et entydigt svar. For som du har kunne læse i denne guide, så afhænger den gode forsikring af, hvilke behov du og din hund har. Derfor vil én forsikring passe godt til én hundeejer, mens den ikke vil passe ideelt til en anden.

Nedenfor har vi samlet en oversigt over nogle forsikringsselskaber, samt hvad de tilbyder. På den måde håber vi, at vi kan gøre valget nemmere og mere overskueligt for dig. Vi håber du kan finde den bedste hundeforsikring til lige præcis din pelsede ven.

Agria hundeforsikring

Agria er en af de store favoritter blandt hundeejere, der ønsker en god og stabil forsikring til deres hund.

 • Ansvarsforsikring: Ja
 • Sygeforsikring: Ja
 • Pris på ansvarsforsikring: 502 kr. per år.

Udover deres almindelige sygeforsikring har de også en masse tillægsforsikringer, der gør det muligt at skræddersy forsikringen af din hund, så det passer til lige præcis jer.

Derudover tilbyder Agria også forskellige typer af rabatter, blandt andet kan du få hvalpetilbud (ansvarsforsikringen er gratis hele hundens liv), opdrætterrabat (du har kennelnavn under DKK), mængderabat (hvis du har flere hunde), klub rabat (fx. Dansk Kennel Klub, DCH, Dyreværnet eller specialklubber), selvrisikobonus.

Agria har også klaret sig flot i Forbrugerrådet Tænks ”hundeforsikring bedst i test”, da den har en bedre dækning end mange andre forsikringer.

Derfor skal du vælge denne forsikring:

 • Både ansvarsforsikring og sygeforsikring
 • Stor mulighed for tilpasning med tillæg
 • Mulighed for rabatter
 • God dækning
 • Flot resultat i test

Tryg hundeforsikring

Tryg Forsikring har også en hundeforsikring. Og den er god. Faktisk er den så god, at den vandt bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk. Dette er altså på flere parametre den bedste hundeforsikring, du kan vælge. Tryg var i denne test den billigste og havde samtidig den næstbedste dækning. Derfor løb den med sejren.

 • Ansvarsforsikring: Ja
 • Sygeforsikring: Ja
 • Pris på ansvarsforsikring: 470 kr. per år.

Tryg har både en basis og en udvidet pakke, hvor der medfølger både sygeforsikring og ansvar i dem begge. I den udvidede forsikring får du også dækning af tænder og medicin, fysisk behandling samt pasning.

Hvis den udvidede forsikring ikke er nok, kan du også selv skræddersy forsikringen med ekstra tilvalg, for eksempel livdækning.

Derfor skal du vælge denne forsikring:

 • Bedst i test
 • Billig og god dækning
 • Både ansvarsforsikring og sygeforsikring
 • Stor mulighed for tilpasning med tillæg

ALKA hundeforsikring

Alka blev grundlagt tilbage i 1903, og har dermed over 100 års erfaring og et stort kendskab til det danske marked og den enkelte kundes behov.

I dag er Alka en af de absolut mest populære forsikringer til hunde i Danmark.

 • Ansvarsforsikring: Ja
 • Sygeforsikring: Ja
 • Pris på ansvarsforsikring: 513 kr. per år.

Selvrisikoen på deres ansvarsforsikring er 0 kr. Alka tilbyder samlerrabat, hvis du samler flere af dine forsikringer hos dem. Du kan tegne sygeforsikring hos Alka indtil hundens 10. år, og forsikringen dækker hele hundens liv.

Derfor skal du vælge denne forsikring:

 • Mange års erfaring
 • Ingen selvrisiko på ansvarsforsikring
 • Både ansvarsforsikring og sygeforsikring

TopDanmark hundeforsikring

TopDanmark er Danmarks næststørste forsikringsselskab, og dermed et selvskrevet valg blandt mange danskere – også hundeejere. De dækker godt 500.000 husstande, og behandler ca. 300.000 skader om året.

 • Ansvarsforsikring: Ja
 • Sygeforsikring: Ja
 • Pris på ansvarsforsikring: 455 kr. per år.

Selvrisikoen på ansvarsforsikringen er 0 kr.

Hos TopDanmark har du også god mulighed for at tilpasse begge dine forsikringer. De tilbyder nemlig både udvidet ansvarsforsikring og udvidet sygeforsikring. Derudover tilbyder de også livsforsikring, så du får erstatning i tilfælde af aflivning på baggrund af sygdom eller skade.

En sygeforsikring hos TopDanmark kan købes fra hunden er 8 uger og til den fylder 6 år. Du får desuden 10% rabat, hvis forsikringen tegnes, når hunden er yngre end 12 måneder.

Derfor skal du vælge denne forsikring:

 • Ingen selvrisiko på ansvarsforsikring
 • Både ansvarsforsikring og sygeforsikring
 • Rabat ved tidlig sygeforsikring
 • Mulighed for udvidede forsikringer

IF hundeforsikring

IF er også blandt de mere populære valg, når hundeejere skal forsikre deres bedste venner. Dette skyldes blandt andet lav pris på ansvarsforsikringen.

 • Ansvarsforsikring: Ja
 • Sygeforsikring: Ja
 • Pris på ansvarsforsikring: 277 kr. per år.

Selvrisikoen på ansvarsforsikringen er 0 kr.

Du har hos IF mulighed for at samle dine forsikringer til hunden i en tre-i-en løsning, hvor du får både ansvarsforsikring, livsforsikring og sygeforsikring.

En ulempe som mange anser ved denne forsikring, er den høje variable selvrisiko på 25%. Det betyder, at du med en dyrlægeregning på 15.000 kroner, selv skal betale 3.750 kroner. Det er mange penge for langt de fleste hundeejere, og derfor er der nogle som foretrækker en forsikring med lavere variabel selvrisiko.

Derfor skal du vælge denne forsikring:

 • Både ansvarsforsikring og sygeforsikring
 • Ingen selvrisiko på ansvarsforsikring
 • Billig ansvarsforsikring
 • Du har økonomi med plads til 25% variabel selvrisiko

Dyrekassen hundeforsikring

Dyrekassen er et forsikringsselskab med fokus på dyrene. Modsat mange af de andre selskaber på listen har de altså ikke også indboforsikringer eller bilforsikringer til dig og din husstand – her er det kun dyrene, der er i centrum.

 • Ansvarsforsikring: Ja
 • Sygeforsikring: Ja
 • Pris på ansvarsforsikring: 458 kr. per år.

Selvrisikoen på ansvarsforsikringen er 0 kr.

På grund af deres specialisering inden for netop dyrene, er Dyrekassen allerede blevet et populært valg. Dyrekassen bryster sig også med at have favorable fordele til deres medlemmer. Disse indbefatter blandt andet hurtig og nem skadesbehandling og direkte afregning til din dyrlæge.

Desuden tilbyder Dyrekassen 20 % rabat for forsikringer tegnet for hvalpe under 16 uger, og 15 % rabat for forsikringer tegnet på unghunde mellem 17 uger og 1 år.

Derfor skal du vælge denne forsikring:

 • Både ansvarsforsikring og sygeforsikring
 • Ingen selvrisiko på ansvarsforsikring
 • Fokus og specialisering i dyr
 • Rabat ved tidlig tegning af forsikring

Alm Brand hundeforsikring

Alm Brand tilbyder rigtig mange forskellige forsikringer. De tilbyder også forskellige forsikringer til din hund.

 • Ansvarsforsikring: Ja
 • Sygeforsikring: Ja
 • Pris på ansvarsforsikring: 481 kr. per år.

Hos Alm Brand kan du vælge flere forskellige tillæg til din forsikring. Blandt andet kan du vælge udvidet ansvar, og hvis du er Pluskunde, kan du også tilvælge syge- og ulykkesdækning, begrænset livdækning, eller fuld livdækning.

Alm Brand tilbyder i øvrigt også samlerrabat, hvis du har flere forsikringer hos dem.

Derfor skal du vælge denne forsikring:

 • Både ansvarsforsikring og sygeforsikring
 • Mulighed for udvidet hundeforsikring
 • Samlerrabat

GF hundeforsikring

GF har flere års erfaringer med at forsikre os sammen. Derfor står GF for gruppeforsikring. Udover deres forsikringer til os mennesker, har de også kæledyrsforsikringer.

 • Ansvarsforsikring: Ja
 • Sygeforsikring: Ja
 • Pris på ansvarsforsikring: 360 kr. per år.

Med GFs sygeforsikring er du dækket ind i forhold til dyrlægeregninger i hele hundens levetid. Du kan desuden få akut dyrlægebehandling, som kan blive nødvendigt i visse tilfælde, hvis din hund bliver meget syg eller for eksempel har slugt et fremmedlegeme.

Derudover kan du tilpasse din forsikring med en udvidet ansvarsforsikring, og har også mulighed for at udvide med livsforsikring, der er helt uden selvrisiko.

GF tilbyder dig fast selvrisiko, som betyder at din egenandel på en dyrlægeregning altid er fastlagt. Det giver ro i maven for de fleste hundeejere.

Du får hos GF samlerrabat, når du samler mindst tre forsikringer hos dem.

Derfor skal du vælge denne forsikring:

 • Både ansvarsforsikring og sygeforsikring
 • Rimelig billig ansvarsforsikring
 • Fast selvrisiko
 • Samlerrabat ved mindst tre forsikringer

Bauta hundeforsikring

Bauta er måske blandt de mindre kendte forsikringsselskaber, når det kommer til hundeforsikringer. Men det kan bestemt være værd at overveje.

Bauta er en del af Lærerstandens Brandforsikring, og derfor vil den være identisk med LB hundeforsikring.

 • Ansvarsforsikring: Ja
 • Sygeforsikring: Ja
 • Pris på ansvarsforsikring: 304 kr. per år.

Du kan sagtens nøjes med at købe en ansvarsforsikring hos Bauta, men de tilbyder også gode muligheder for sygeforsikring.

Desuden indeholder deres ansvarsforsikring altid figurantdækning, og gælder når du går til træning eller er på udstilling med din hund. Forsikringen dækker også på rejser.

Forsikringen dækker i øvrigt hele hundens levetid.

Derfor skal du vælge denne forsikring:

 • Både ansvarsforsikring og sygeforsikring
 • Rimelig billig ansvarsforsikring
 • Altid figurantdækning
 • Dækker også på rejser

Codan hundeforsikring

Codan er også blandt de store forsikringsselskaber i Danmark, og de dækker omtrent 340.000 husstande i Danmark.

De tilbyder hundeforsikringer som en integreret del af deres indboforsikring.

 • Ansvarsforsikring: Ja
 • Sygeforsikring: Ja

Hos Codan er din hundeforsikring et tilvalg til din indboforsikring. Du skal altså have din indboforsikring hos Codan, før du også kan tilvælge at forsikre din hund.

Du kan vælge mellem tre dækninger i din hundeforsikring: ansvar (lovpligtig hundeforsikring), sygdom og tilskadekomst, samt livsforsikring. Sygdomsforsikringen og livsforsikringen kan købes fra hunden er tre måneder og til den fylder fire år.

Derfor skal du vælge denne forsikring:

 • Både ansvarsforsikring og sygeforsikring
 • Mulighed for at tilpasse din dækning af hunden ud fra dit behov

LB hundeforsikring

LB står får Lærerstandens Brandforsikring. Her tilbydes god mulighed for at forsikre din firbenede ven.

 • Ansvarsforsikring: Ja
 • Sygeforsikring: Ja
 • Pris på ansvarsforsikring: 304 kr. per år.

Du kan sagtens nøjes med at købe en ansvarsforsikring hos Bauta, men de tilbyder også gode muligheder for sygeforsikring.

Desuden indeholder deres ansvarsforsikring altid figurantdækning, og gælder når du går til træning eller er på udstilling med din hund. Forsikringen dækker også på rejser.

Forsikringen dækker i øvrigt hele hundens levetid.

Derfor skal du vælge denne forsikring:

 • Både ansvarsforsikring og sygeforsikring
 • Rimelig billig ansvarsforsikring
 • Altid figurantdækning
 • Dækker også på rejser

FDM hundeforsikring

Hos FDM benyttes forsikringen fra Tryg, og disse vil derfor minde om hinanden. Du kan derfor gennem FDM også opnå den samme gode bedst i test hundeforsikring, som udbydes direkte af Tryg.

 • Ansvarsforsikring: Ja
 • Sygeforsikring: Ja
 • Pris på ansvarsforsikring: 470 kr. per år.

Med en hundeforsikring hos FDM kan du vælge kun at have basisforsikring, som kun gælder ansvar (lovpligtig hundeforsikring). De udvidede pakker indeholder både sygdom og ulykke, tænder og medicin, fysisk behandling, med på rejse, pasning og livdækning.

Derfor skal du vælge denne forsikring:

 • Både ansvarsforsikring og sygeforsikring
 • God mulighed for udvidet hundeforsikring
 • Gælder også på rejser og ved pasning

Nykredit hundeforsikring

Nykredit er både en bank og et forsikringsselskab. De tilbyder forsikringer til mange typer af kæledyr, heriblandt hunde.

 • Ansvarsforsikring: Ja
 • Sygeforsikring: Ja

Med en forsikring hos Nykredit, kan du nøjes med en basisforsikring, som dækker ansvar. Dog dækker den bedre end loven foreskriver, og du er således dækket flot ind blot med denne type.

Ønsker du også sygeforsikring, kan du vælge det, Nykredit kalder ’Guld Hund’. Her får du både behandling og indlæggelse, operation, medicin, tandsundhed og dækning til genoptræning efter en operation mm.

Hvis du har andre eller flere krav, kan du udvide med det, de kalder ’Platin Hund’. Her får du yderligere dækning til svømning, kiropraktor og guldimplantater, samt dækning til livsforlængende medicin og aflivning.

Du kan købe tilvalg til alle pakker, der blandt andet indeholder rejser i Europa, livdækning og pasning.

Derfor skal du vælge denne forsikring:

 • Både ansvarsforsikring og sygeforsikring
 • Ansvarsforsikring med bred dækning
 • Suveræner mulighed for udvidet hundeforsikring
 • Mange muligheder for tilvalg.

Vi håber, at du med denne guide har fået en bedre forståelse af, hvad en hundeforsikring er, hvad den dækker, og hvilke(n) der passer godt til dig og din hund.

Bemærk at denne guide er vejledende, og du bør altid rette specifikke spørgsmål til dit forsikringsselskab.