En hunds race har stor indflydelse på, hvor gammel den kan forventes at blive. Det er de største racer, der i gennemsnit lever færrest år. Mens nogle racer bliver omkring 7 år gamle, er der andre, som kan blive op til 15 år. Og så er der de hunde, som bryder statistikken.

Der er flere hunde, som indenfor det seneste århundrede er blevet over 20 år. Dem kan du læse om herunder.

Rekordindehaveren igennem 74 år

Den første hund i verden, der blev kendt for at være den ældste nogensinde, var en australsk hyrdehund ved navn Bluey. Den blev født tilbage i 1910 og nåede at blive 29,5 år. Selvom rekorden aldrig er blevet verificeret, fordi der dengang ikke var en international interesse for rekorder for hunde, så har Guinness Rekordbog valgt at tage Bluey med i deres optegnelser. Der findes dokumentation for, at Bluey nåede at blive knap 30 år gammel, hvilket er mere end dobbelt så gammel, som racen ellers er estimeret til at kunne leve.

En australsk hyrdehund hører til de racer, der kan leve i flest år. Det er en sund hund, og igennem historien er det sket flere gange, at hunde af denne race bliver over 15 år gamle.

En officiel historie lyder, at en australsk hyrdehund ved navn Chilla blev hele 32 år.

Det unikke ved Bluey var både alderen samt de antal år, som hunden nåede at have rekorden i.

Det var først i 2013, at rekorden som verdens ældste hund blev slået.

Max – verdens ældste hund

I 1983 blev Max født. Max er en blandingshund af blandt andet gravhund og terrier. Det første kendskab man fik til Max var i 2009, hvor hans ejer tog ham med til dyrlægen. Den gamle seniorhund var på dette tidspunkt ved at lide af aldersdomstegn, og i forbindelse med dyrlægebesøget blev interessen for hans alder vagt.

Via undersøgelser og tjek kunne det konstateres, at Max på dette tidspunkt var 29 år gammel. Dette gjorde ham til verdens ældste, nulevende hund på dette tidspunkt.

Hans ejer, Janelle Derouen, havde adopteret Max fra en sukkerrørsbonde i 1983.

I maj 2013 kom Max med i Guinness Rekordbog som den ældste hund i verden. Blot 3 dage efter at bogen udkom, døde Max af et hjerteanfald.

Hvis Max havde levet blot 3 måneder mere, var han blevet den første hund i verdenshistorien, som nåede at leve til det 30. år.