Hvad er belønningsbaseret hundetræning?

Det virker næsten umuligt at beskrive hundetræning på en måde, der let og tydeligt præciserer, hvad det handler om. Der findes mange forskellige metoder og måder at træne sin hund på og alle hunde (og hvalpe) har forskellige behov.

Hundetræningens formål er at give ejeren til en hund alle de kompetencer til at kunne læse sin hund og efterfølgende kunne agere på ret måde overfor hunde. Hundetræning kan foregå på mange forskellige måder, den kan f.eks. være baseret på både belønning og straf.

Den positive tilgang til hundetræning går i det store hele ud på at forstærke sin hund for de ting, den gør rigtigt, i stedet for at rette den i de ting, den gør forkert.

Et eksempel er, hvis hunden hopper op på andre mennesker. Her er det vigtigt, at man prøver at forebygge, så at den overhovedet ikke hopper op på nogen. Hvis man kender hunden og ved, at den ofte hopper op af glæde, skal man se, om man få den til at sidde, inden det sker, så den adfærd kan forstærkes. På den måde igangsætter man ønsket adfærd og forebygger den uønskede hundeadfærd.

Hvordan finder man en god hundetræner, så at man kan lære alle de gode tips?

Der findes mange forskellige hundetrænere i København og på Sjælland (og i Danmark), f.eks. kan der være en fordel at træne sin hund i sit lokale område, Hunde-Liv er et eksempel på en hundetræner som tilbyder hundetræning både lokalt f.eks. Hundetræning på Nørrebro og tilbyder hold mange andre steder i København og på Nordsjælland.

Hos et sted som Hunde-Liv kan man træne sin hund på hold og alene (privat hundetræning). Alt efter hvad man selv og ens hund har brug for, så kan man tage timer, der passer med det niveau, ens hund er på, så man hele tiden kan gøre træningsoplevelsen positiv for alle parter.